Fuld tryk på hotelrenovering i Ikast - værelser skal stå klar om under en uge

24 ud af de 57 værelser på Hotel Medi skal renoveres. Allerede om en uge skal de første 12 værelser stå klar

Udgivet:09. januar 2020, 11.58

Læsetid:3 minutter

Hotel Medi i Ikast har igangsat en renovering af 24 værelser, hvilket skal ske på ganske kort tid. Hoteldirektør Jesper Stadsevold Olesen har skiftet den nystrøgne skjorte ud med tøj, som kan tåle at blive beskidt, for han står blandt andet selv for at fræse riller, så ledninger til fjernsyn og lamper kan skjules i væggene. Foto: Flemming Hansen

Flemming Hansen
Fotograf
Thomas Vang Nielsen
Journalist

3 år siden

Ikast - Jeg er herinde! råber hoteldirektør Jesper Stadsvold Olesen og træder ud af en massiv støvsky.

Han har i disse dage skiftet til tøj, der kan tåle at blive godt beskidt, for Hotel Medi i centrum af Ikast har indledt en renovering af 24 ud af hotellets 57 værelser.

Folkebladet møder hoteldirektøren tirsdag formiddag, hvor han er ved at fræse riller til ledninger i væggene.

Tre håndværkere er i aktion i andre værelser på første og anden sal, og senere på ugen tjekker to malere også ind til hotelombygningen.

- Vi er lidt pressede. Vi skal bruge 12 af værelserne på tirsdag i næste uge, for der er planteavlskongres i Herning, siger Jesper Stadsvold Olesen.

Genbruges i Videbæk

Hotel Medi er en del af kæden Danske Hoteller, og det giver mulighed for at genbruge inventaret fra Ikast.

- Det skal til Hotel Falken i Videbæk. Det er en opgradering for dem, siger Jesper Stadsvold Olesen og uddyber:

- Inventaret er ikke slidt op. Det var bare ikke så moderne i forhold til andre dele af Hotel Medi. Sidste år renoverede vi caféen, og når man kom op fra den, var der simpelthen for stor kontrast. Derfor valgte vi at friske værelserne op.

Håbede at slippe denne gang

At hoteldirektøren skulle agere altmuligmand, var ikke en del af de oprindelige planer.

- Da vi lavede caféen om, var både fruen og jeg i sving, så jeg sagde, at denne gang skulle der håndværkere til det hele. Men sådan gik det jo så ikke. Elektrikeren spurgte i går, om det ikke vil være bedre at skjule ledningerne inde i væggen, når vi nu alligevel er i gang. Og det kunne vi kun give ham ret i. Men han har ikke selv tid til at fræse render i murene, så jeg må gøre det beskidte arbejde, siger Jesper Stadsvold Olesen med et grin, mens han børster støv af tøjet.

- Bagefter skal jeg også selv pudse væggene op igen, og så kan malerne overtage. Gulvtæpperne i de 24 værelser er ret nye, så de bliver liggende, men de skal renses.

- Derefter kommer der nyt inventar i værelserne. Badeværelserne får nye lamper og spejle, forklarer direktøren om de næste dages arbejde.

Hotel Medi er dog ikke helt i mål med ombygninger.

Næste år venter 3. sal

På tredje sal ligger yderligere 12 værelser, som også skal have en opfriskning.

- Det bliver dog først næste år, for det er en lidt større omgang, hvor der skal laves nye badeværelser deroppe, fortæller Jesper Stadsvold Olesen, der er tyvstartet lidt på tredje sal, hvor et af værelserne er udpeget til testlokale.

- Vi har rykket badekarret ud og banket betonen op for at se, hvad der er nedenunder. Det giver et økonomisk overblik, som er rart at have, inden vi går i gang med alle 12 værelser på tredje sal, siger hoteldirektøren og tilføjer:

- Men nu skal vi lige have dem på første og anden sal færdige. Så tirsdag 14. januar klokken 15 skulle vi gerne have de første 12 værelser helt klar, og de sidste 12 er klar halvanden uge senere.

12 af de 24 værelser skal stå klar til indflytning allerede tirsdag i næste uge. Foto: Flemming Hansen
Næste år venter en ny omgang renovering, hvor 12 værelser på tredje sal blandt andet skal have nye bade­værelser. Der er dog tyvstartet i et enkelt værelse, hvor man har brækket gulvet op for at nærstudere rørføring og andre forhold, man skal kende for at kunne lægge den rette plan. Foto: Flemming Hansen
De 24 værelser, som nu gennemgår en renovering, var indrettet med inventar i samme stil som på dette billede. Foto: Flemming Hansen