Byrådsmedlem tager sygeorlov: Skal opereres for kræft

Socialdemokratiets gruppeformand i Ikast-Brande Byråd, formanden for sundheds- og omsorgsudvalget, Frank Heidemann (S), tager sygeorlov fra byrådet

Udgivet:21. august 2019, 18.32

Læsetid:2 minutter

Frank Heidemann, der er mangeårigt medlem af Ikast-Brande Byråd, Socialdemokratiets gruppeformand og formand for sundheds- og omsorgsudvalget, skal på sygeorlov i tre måneder. Foto: Flemming Hansen

Jacob Hove
Debatredaktør| jah@herningfolkeblad.dk

Ikast-Brande Frank Heidemann (S), mangeårigt medlem af byrådet og formand for sundheds- og omsorgsudvalget, har fået konstateret kræft i bugspytkirtlen. Det fortæller den 64-årige gruppeformand.

Tidligere på året begyndte han pludselig at tabe sig, og det blev startskuddet til en række undersøgelser.

- Jeg havde tabt mig fem kilo, og i den anledning blev jeg undersøgt og fik konstateret sukkersyge, fortæller han.

Frank Heidemanns datter er læge, og hun mente, at sukkersygen var kommet meget pludseligt, og opfordrede derfor sin far til at blive scannet.

Ser lyst på tingene

- Det var i starten af sommerferien, og da min hustru og jeg kom hjem fra ferie, fik jeg diagnosen: en svulst i bugspytkirtlen. Familien er selvfølgelig ked af det, og min datter er ked af, at hun pressede på, for at jeg blev scannet, men det er jo godt, at det blev opdaget, siger Frank Heidemann.

Frank Heidemann fortæller, at han ikke føler sig syg, og at han har tænkt sig at gå på arbejde lige indtil operationen. Faktisk er hans første reaktion, da avisen ringer, at det er ærgerligt, at han er væk midt i denne spændende tid med budgetforhandlinger og alt muligt andet.

- Jeg har lidt ondt i ryggen, men det er ikke noget, som et par Pamol ikke kan styre, siger han.

I næste uge skal han opereres. Fra 1. september er han officielt på sygeorlov i første omgang i tre måneder.

- Den ekspertgruppe i Aarhus, som har kigget på det, siger, det kan opereres. Svulsten sidder i bagenden af bugspytkirtlen, så ved operationen vil man tage milten med. Jeg har fået at vide, det er en heldig placering, og jeg har fået at vide, at det er godt, jeg er i så god form og ikke ryger eller drikker alkohol. På den måde har der været optimistiske toner, men det kan selvfølgelig blive mere alvorligt. Det er ikke til at sige, før man har lavet operationen, siger Frank Heidemann, der dog er optimistisk:

- Jeg tror, vi har et godt sundhedsvæsen, og jeg ser lyst på tingene, og så må vi se, om ikke formanden for sundheds- og omsorgsudvalget bliver rask igen.

Yildiz Kibar (S) er indkaldt som afløser. Lars Lyhne (V) overtager midlertidigt formandsposten i sundheds- og omsorgsudvalget.