Officielt: HIH-talent præsenteret på Falster

18-årige Emilie Steffensen fra Herning-Ikast Håndbold blev torsdag aften præsenteret som en af fire nye spillere i ligaklubben Nykøbing Falster

2. april 2020, 19.06

Emilie Steffensen har i årevis været en stor profil på ungdomsholdene i Herning-Ikast Håndbold og på de danske ungdomslandshold. Men gennembruddet i seniorhåndbold mangler hun stadig. Det satser den snart 19-årige bagspiller på at få i Nykøbing Falster. Foto: Tom Laursen

HÅNDBOLD Så blev det også officielt. Emilie Bodholdt Steffensen skifter fra Herning-Ikast Håndbold til Nykøbing Falster.

Det 18-årige stortalent fra Bording blev torsdag aften præsenteret i en live-streamet udsendelse på hendes nye klubs Facebook-side.

- Jeg trængte til at prøve noget nyt. Jeg har altid spillet i Ikast og ser frem til at tage næste skridt i Nykøbing, sagde Emilie Steffensen, der var igennem fra stuen hjemme i Bording iført sin nye Nykøbing Falster-trøje med nummer 14.

Herning Folkeblad erfarede allerede i tirsdags, at Emilie Steffensens nye klub er Nykøbing Falster, der har betalt en mindre sum for at frikøbe den pågående og hårdtskydende teenager fra Herning-Ikast Håndbold. Det beløb er blevet betalt af fansene i hendes nye klub, NFH Support.

Live-programmet varede en time og indeholdt både musikalsk underholdning og præsentation af hele fire nye spillere. Venstrefløjen Sofie Alnor fra Skanderborg Håndbold, forsvarsspecialisten Sofie Flader fra Aarhus United og den hollandske stregspiller Nikita van der Vliet var de øvrige.

Overfor Folkebladet forklarede Emilie Steffensen i tirsdags, at hun ser udsigten til spilletid som kortere i Nykøbing Falster, hvilket var en medvirkende årsag til skiftet.

- Det er klart, at det ikke er let at slå en norsk landsholdsspiller og én, der ifølge mig burde være norsk landsholdsspiller af for at komme på holdet. Dér er udsigten til spilletid alt andet lige større i min nye klub, sagde Emilie Steffensen til Herning Folkeblad og understregede, at hun tror på, at skiftet væk fra de vante rammer også kan rykke hende.

- Jeg tror på, at det vil være godt for mig at komme ud at stå på egne ben. Det vil udvikle mig som menneske og derved også som håndboldspiller, sagde Emilie Steffensen forleden.

Den unge venstreback har underskrevet en såkaldt 1+1-kontrakt, hvilket betyder, at der er en option efter det første af de to år.