Julemærket og det gode formål

IKAST-BRANDE | René Kjær fra Ejstrupholm har kreeret Y's Men's Clubs lokale julemærke

Udgivet:30. oktober 2014, 09.16

Læsetid:3 minutter

Svend Erik Falkesgaard (tv.) og Ejner Andersen fra Julemærkeudvalget hos Fonnesbæk Y's Men's Club fremviser årets julemærke i selskab med René Kjær, der har kreeret motivet "Et lys i mørket"

JULEMÆRKE | »Et lys i mørket« hedder årets julemærke fra Fonnesbæk Y's Mens Club.

I denne uge kunne klubben præsentere værket bag motivet, der er skabt af René Kjær fra Ejstrupholm.

- Jeg mødte frem med seks skitser, og da jeg tog den sidste frem, sagde de, »det skal være den dér!«, fortæller den 46-årige grafiske designer og fritidskunstner om akrylmaleriet, som blev malet i juli måned.

- Dengang var der 25-30 grader, så malingen tørrede for hurtigt. Men det lykkedes heldigvis at skabe et tilfredsstillende resultat, smiler René Kjær.

Penge til hospitalsklovne

I år er det niende gang i træk, at det lokale julemærke sælges til borgerne i Ikast-Brande Kommune. Årets hovedmodtager er denne gang Danske Hospitalsklovne, som er tilknyttet Børneafdelingen på Regionshospitalet i Herning.

Det koster Danske Hospitalsklovne 225.000 kroner om året at drive ordningen på sygehuset i Herning. Overskuddet fra julemærkesalget betyder, at hospitalsklovnene modtager omkring 25.000 kroner.

- Beløbet gør det ikke alene, men det er et skridt på vejen. På denne måde fortsætter vi med at støtte gode formål, og samtidig sikrer vi, at overskuddet bliver i lokalområdet - til glæde for de lokale, siger Ejner Andersen, der er formand for Julemærkeudvalget hos Fonnesbæk Y's Mens Club.

Donationer på vej

I 2013 var det Home Start Ikast-Brande, som nød godt af titlen som hovedmodtager. Også lokalforeninger inden for handicapidræt, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Scleroseforeningen har tidligere modtaget økonomisk støtte fra julemærkesalget. Derudover går overskuddet til det lokale kirke- og ungdomsarbejde samt til alment velgørende og sociale formål i Ikast-Brande Kommune.

- Vi sælger ikke julemærket for at tjene penge til vores egen klub. Alle udgifterne er dækket af sponsorer, så hele beløbet gives videre, fastslår Svend Erik Falkesgaard, der også er medlem af Julemærketudvalget.

Sidste år indbragte julemærket 105.000 kroner. Det betød, at Fonnesbæk Y's Mens Club kunne uddele 69.000 kroner til foreninger, organisationer og velgørende formål.

- Vi håber, at kunne ramme samme beløb, når vi uddeler checks næste forår, siger Ejner Andersen.

Travle sælgere

Årets julemærke udgiver Fonnesbæk Y's Mens Club i samarbejde med Højderyggens Y's Men's Club og Brande Y's Men's Club. Der er trykt 4800 eksemplarer - heraf er 300 af mærkerne nummererede. Hvert ark koster 30 kroner, og med i prisen følger en kalender.

- Vi vil være godt tilfredse, hvis det i år lykkes at sælge 3000 ark, påpeger Ejner Andersen og Svend Erik Falkesgaard.

Udover medlemmer fra Fonnesbæk-klubben, sælges julemærket med hjælp fra en række børne- og ungdomsorganisationer samt foreninger og genbrugsforretninger i Ikast-Brande.

Byd på maleriet

Originaludgaven af René Kjærs »Et lys i mørket« vil frem til den 15. december være udstillet hos Imerco i Ikast Strøgcenter.

I samme periode kan man byde på værket, der sælges via en netauktion på hjemmesiden www.fonnesbaek.ysmen.dk.