Det bliver jul i Ikast trods alt: Borgmesteren og julemanden tænder træet på video

2020 er lig med nytænkning på grund af corona-pandemien, og i år bliver den traditionelle juletræstænding også anderledes

18. november 2020, 10.00

Sådan kommer det ikke til at se ud på Torvet i Ikast i år, hvor juletræstændingen bliver virtuel. Til gengæld medvirker selveste julemanden på videoen, da han ifølge Vores Ikast allerede er på egnen og ved at gøre klar til julen. Man skal naturligvis ikke møde op, men i stedet følge begivenheden online. Foto: Tom Laursen

IKAST Det har været et år, hvor det meste vi har glædet os til, er blevet aflyst. Eller også er det blevet holdt på en helt anden måde.

Sankthansaften blev ikke til noget mange steder, men i Ikast lykkedes det at gennemføre Midsommervisen og båltalerne live online. Det samme gør sig nu gældende med årets juletræstænding. Det fortæller chef i Vores Ikast, Jan Birk Knudsen.

- Der er mange traditioner forbundet med julen, og en af de faste traditioner i Ikast er juletræstændingen. Et hyggeligt arrangement, som de sidste år er blevet et større og større tilløbsstykke, siger Jan Birk Knudsen og tilføjer:

- I år bliver det dog lidt anderledes, da vi ikke kan samle tusindvis af mennesker på Torvet på grund af forsamlingsforbuddet, så Vores Ikast og Ikast-Brande Kommune har været i den kreative tænkeboks.

Juletræ trods alt

Allerede nu er Torvet blevet udsmykket med julelys i træerne overfor Strøgcentret, og byen bliver heller ikke snydt for et julebelyst træ i år.

- Ikast-Brande Kommune opsætter traditionen tro det store flotte juletræ på Torvet – men som det nye i år, vil borgmester Ib Lauritsen (V) tænde juletræet virtuelt via en video, som kan ses fra fredag 20. november på www.ikast-brandenyt.dk og www.voresikast.dk , samt Facebooksiden tilhørende Vores Ikast, lyder det fra Jan Birk Knudsen.

Frem mod på fredag vil både julepynt samt julelys desuden blive hængt op i byen, så Ikast er klar til at blive lyst op.

Konkurrence for børn

I forbindelse med den noget anderledes juletræstænding har Vores Ikast arrangeret en konkurrence frem mod første søndag i advent.

- Vi har i år en juletræstændings-konkurrence for byens børn, hvor man kan vinde seks flotte LEGO- gaver.

Man skal blot se videoen fra fredag 20. november og derefter svare på tre spørgsmål på en kupon, som findes i Ikast Avis onsdag 18. november. Man skal udfylde kuponen og aflevere den i byens butikker fra fredag 20. november til søndag 29. november. Vinderne får direkte besked, siger Jan Birk Knudsen.

Tilbud over flere dage

Også i slutningen af måneden bliver et nyt tiltag indført. For at undgå at for mange mennesker samles til gode tilbud på den traditionelle Black Friday sidste fredag i november, har butikker, storcentre og cityforeninger flere steder i landet valgt at bryde dagen op, som dermed bliver til »Black Days«.

Vores Ikast har dermed valgt at udvide åbningstiderne i fire dage.

- Det sker for ikke at koncentrere Black Friday-handlen på én dag. Vores Ikast og Ikast Brande Kommune håber, at alle børnefamilier vil tage godt imod dette års alternative og virtuelle juletræstænding, som vi håber bliver mere traditionel næste år, lyder det fra Jan Birk Knudsen.