Nyt skolebyggeri i Bording: Skolebørn med autisme får bedre faciliteter

Byrådet vedtog enstemmigt at sætte gang i nybyggeri til skolebørn med autisme i Bording

6. april 2021, 11.52

I disse nedslidt barakker på Klochsvej undervises lige nu de ældste elever fra kommunens nordlige autismetilbud. Fra 2023 står en nybygget afløser klar ved siden af Bording Skole. Foto: Tom Laursen

BORDING - Det er nok en af de ringeste faciliteter, vi har på kommunale hænder. Det gør vi så noget ved nu.

Byrådsmedlem Simon Vanggaard (DF) var klar i mælet, da politikerne på seneste byrådsmøde godkendte deres egen plan om at skabe nye og markant bedre forhold til undervisning af børn med autisme.

Helt konkret er der tale om at sige farvel til undervisning i nedslidte barakker fra 1999, og sætte gang i opførelsen af en ny bygning, som skal stå klar til brug i midten af 2023.

Barakkerne ligger på Klochsvej 23 bagved Bording Hallen og huser Ikast-Brande Kommunes nordlige tilbud til elever fra 4.-9. årgang med diagnoser inden for autismeområdet.

Eleverne i 0. til 3. årgang bor i en tidligere børnehave på Borgergade, der er en bygning af noget bedre standard og som er nabo til Bording Skole.

Til gavn for hele kommunen

Byrådet har derfor tidligere besluttet at afsætte i alt 12,5 millioner kroner til at opføre en 585 kvadratmeter stor tilbygning på Borgergade, så alle eleverne kan samles på samme matrikel nær skolen.

Nu skulle de første penge så endelig frigives, så byggeriet kan gå i gang.

Den endelige godkendelse i byrådssalen fik flere rosende ord med på vejen.

- Vi vælger at sætte gang i et nybyggeri i stedet for de udslidte lokaler, eleverne er i nu, sagde Ib Lauritsen (V).

- Hvis man kigger forbi Klochsvej i Bording kan man se, at det er tiltrængt. Vi får et styrket center, som kommer til at ligge tæt ved skolen, men alligevel i sit eget regi, sagde Simon Vanggaard.

- Simon har sagt det meste. Det er godt at få gjort noget ved det. Endelig. Det er tiltrængt og en god beslutning, vi får sat gang i her, tilføjede Henrik Engedahl (V).

Annette Mosegaard (K) var også begejstret.

- Det er en fornøjelse at se, hvordan vi år efter år får gennemgået kommunens bygningsmasse. Vi har taget mange skridt. Vi står et helt andet sted nu end for bare få år siden, og særligt i forhold til bygninger til vores børn er vi ved at være et godt sted. Det har været en fantastisk rejse at være med på.

Det var Lotte Stoltenborg (FL) enig i.

- De bygninger trænger til lidt mere end en pedelhånd. Så det er godt, at vi får investeret i bygninger, der er meget bedre. Vi får nogle nye rammer, som kan indbyde til udvikling i området ikke kun i Bording, men i hele kommunen.

Den cirka 585 kvadratmeter store tilbygning skal ligge i forlængelse af de eksisterende bygninger på Borgergade 25. Foto: Tom Laursen