Årets musical: »Det her trænger vi i den grad til«

Efter et års corona-pause er interessen for at være med i gymnasiets årlige musical stor

Udgivet:05. oktober 2021, 11.56

Læsetid:2 minutter

Holdet bag musicalen – fra venstre Kirsten Christiansen, Sune Aaes-Jørgensen, Peter Reinholt Nielsen og Anabel Greve Kristensen. Foto: Steen hebsgaard

IKAST-BRANDE – Vi trænger i den grad til det her; at samles om musik og sang, lave skuespil, optræde for et stort publikum.

Nogenlunde den »sang« kunne man forleden høre, da der var audition til årets musical-event på Ikast-Brande Gymnasium.

Efter en velopført succes-musical tilbage i februar 2020, måtte den mangeårige musiktradition på gymnasiet lukke ned i år på grund af coronaen.

Men nu er der spotlight for enden af tunnelen.

Der skal nemlig opføres en musical i Quben i dagene 6., 7. og 8. februar – næste år.

- Og det ser vi dæleme frem til. Vi trænger i den grad til synge, spille og optræde igen, siger musiklærer Kirsten Christiansen, der er chef på gymnasiets musical-projekter.

18 danske hits

I den forløbne uge har der været auditions til musicalen. Altså en sang-prøve foran lærerne, så man kan fordele roller i musicalen.

- Vi har haft en åben audition for alle på skolen, som har lyst til at være med. Og vi har haft dem til audition, som skal prøve det som en del af deres gymnasie-uddannelse. Og interessen har været overraskende stor, siger Kirsten Christiansen, der forventer, at man ud over et elevband får 50-60 elever på scenen i de tre dage.

Musicalen, der skal øves på i den kommende tid, er stykket »HC Andersen – der var engang«. En musical skrevet af Rasmus Mansachs, som står bag musicals som »Vi maler byen rød« og »Showtime«.

- Vi har dog fået lov til at ændre den, så den passer til os her i Ikast. Så vi kan præsentere 18 danske hits fra sidste 40 år, fortæller Kirsten Christiansen.

Den musikglæde, vi oplevede, da avisen kiggede forbi, tyder på, at man til februar kan vente masser af god musik og flot sang.

Op til efterårsferien fordeler teamet bag musicalen rollerne, og så går prøverne ellers i gang i løbet af de kommende måneder.

Ud over Kirsten Christiansen består musical-teamet af lærerne Anabel Greve Kristensen, Peter Reinholdt og Sune Aaes-Jørgensen.

Camilla Krath sang ”Du er så smuk og dejlig” til audition. Foto: Steen hebsgaard
Jemimah Njoroge Berthelsen sang Lige der hvor Hjertet Slår, da hun forleden stillede op til audition på den nye musical. Foto: Steen hebsgaard