Engesvang Sogn skal have ny præst til nytår

Den konstituerede sognepræst, Torben Pedersen, fortsætter året ud

Udgivet:07. august 2022, 08.00

Læsetid:2 minutter

Torben Pedersen var i en menneskealder sognepræst i Fonnesbæk Kirke i Ikast. Han nåede ikke langt ind i sin nye seniortilværelse før der var bud efter ham i Engesvang. Nu har han sagt ja til at vikariere her frem til årsskiftet. Foto: privat Foto

1 år siden

ENGESVANG

Den konstituerede sognepræst i Engesvang, Torben Pedersen, har forlænget sit vikariat indtil nytår, oplyser menighedsrådsmedlem Hans Jørgen Hansen i en pressemeddelelse

- Provsten har oplyst os om, at selv om Torben jo er gået på pension og glæder sig til sit otium, så har han accepteret at fortsætter vikariatet her i Engesvang resten af året. Samtidig har vi fået at vide, at stiftet har oplyst, at sognepræst Cecilie Smith-Petersen ikke kommer tilbage fra sin sygeorlov, siger Hans Jørgen Hansen, som tilføjer:

- Det er sørgeligt, at Cecilie ikke kommer tilbage til Engesvang Sogn. Vi været glade for hende og hendes engagement og initiativer. Det er blevet til mange gode oplevelser i og omkring kirken for eksempel kirkefestival, koncerter, friluftsgudstjenester med mere. Men det er ærgerligt, at en stor del af hendes gerning her i Engesvang også blev præget af de begrænsninger og udfordringer, covid-19 gav os, men jeg synes, Cecilie hjalp os godt igennem.

Man skal nu i gang med at finde en ny sognepræst i Engesvang. Viborg Stift har oplyst, at de vil opslå stillingen med henblik på besættelse til nytår.

- Formelt er det stiftet og Kirkeministeriet, der står for præsteansættelser, men vi i menighedsrådet skal indstille den af ansøgerne, vi helst vil have, ligesom vi også står for en stor del af markedsføringen af stillingsopslaget. Markedsføringen er meget vigtigt i disse tider med præstemangel og kamp om ansøgerne, så vi skal ud i landet for at fortælle om, hvor fantastisk Engesvang Sogn i Midtjylland er, siger Hans Jørgen Hansen.

Han oplyser, at i første omgang skal man dog have efteråret til at fungere.

- Nu da vi har fået afklaret, hvad der skal ske, har Torben Pedersen kastet sig ud i at forberede konfirmandundervisningen, der ventes at komme i gang i slutningen af august, fortæller menighedsrådsmedlemmet.

Torben Pedersen retter nu henvendelse til skolen og beder dem sende et brev ud til 7. klasseeleverne og deres forældre med oplysninger om, hvordan man tilmelder sig til konfirmandundervisningen.

- Jeg er jo først lige blevet kastet ud i det her, så vi er ikke så langt i planlægningen endnu. Men jeg regner med, at vi 23.august kan holde en velkomstgudstjeneste for konfirmanderne og deres familier, så vi kan komme godt i gang med konfirmandundervisningen i ugen efter, siger Torben Pedersen og tilføjer:

- Jeg glæder mig da til at være sammen med en flok unge konfirmander igen. I det hele taget glæder jeg mig da til kunne være præst i Engesvang de kommende måneder. Jeg har været glad for at være her de seneste fire måneder, og det arbejde glæder jeg mig til at fortsætte, selv om det er på en sørgelig baggrund, siger Torben Pedersen.