Europæisk skuffelse for Harder: Lyon tog femte CL-titel på stribe

Lokale Pernille Harder og Wolfsburg gav Lyon kamp til stregen, men måtte give fortabt i Champions League-finalen

30. august 2020, 20.15

Pernille Harder (t.h.) og resten af Wolfsburg-holdet udfordrede Lyon, der dog endte med at sejre i søndagens Champions League-finale. Foto: Gabriel Bouys/Ritzau Scanpix

FODBOLD Den franske storklub Lyon er i en klasse for sig, når det drejer sig om europæisk kvindefodbold.

Det understregede holdet søndag aften endnu en gang, da det sikrede sig sin femte Champions League-titel i træk. Triumfen blev sikret med en 3-1-sejr over Wolfsburg og den danske landsholdsanfører Pernille Harder, der er fra Tulstrup.

Midtjyden og det tyske hold gjorde ellers, hvad de kunne mod de franske favoritter.

Særligt i anden halvleg var det i lange perioder en tæt kamp, hvor Wolfsburg gav de nu syvdobbelte Champions League-mestre kamp til stregen.

De tyske mestre fra Wolfsburg var som sædvanlig med anfører Pernille Harder på plads i offensiven. Til gengæld måtte Lyon undvære den norske profil Ada Hegerberg, der stadig døjer med en skade.

Som ventet begyndte kampen med Lyon i kontrol og med tung spildominans.

Lyons målfarlige forsvarsspiller Wendie Renard var også tæt på at gøre det til 1-0, da hun kom øverst på en bold bagest i Wolfsburg-feltet. Forsøget fra Lyon-anføreren gik dog snert forbi det tyske holds mål.

Efter cirka 20 minutter viste Wolfsburg for første gang tænder.

Pernille Harder fik prikket en bold forbi Renard og lagt den fint ind i feltet. Her fik Harders holdkammerater dog ikke ordentlig ram på bolden.

Få minutter senere gik det så galt for Wolfsburg. Eugénie Le Sommer kom frem til en chance i feltet, og selv om målmand Friederike Abt fik afværget i første omgang, så fik Lyon-angriberen fat i riposten og sendt den i kassen.

Kort før pausen fordoblede Lyon føringen. En løs bold endte foran japanske Saki Kumagai, der resolut sendte bolden i kassen fra kanten af feltet.

I anden halvleg fik Wolfsburg lidt mere styr på sin stærke modstander, og efter knap et kvarters spil udmøntede det sig i en scoring.

Pernille Harder spillede smart bolden ud på kanten. Herfra blev der sendt et indlæg ind i feltet, og efter en parade ved forreste stolpe blev bolden spillet ind til Alexandra Popp, der kunne heade bolden ind i et tomt mål.

Wolfsburg pressede godt på, men kunne ikke finde frem til udligningen.

I stedet gjorde Sara Björk Gunnarsdóttir det til slutresultatet 3-1, da hun rettede en bold i mål kort før tid.

Kampen er formentlig Pernille Harders sidste i Wolfsburg. Tulstrup-pigen forventes allerede i næste uge at skifte til den engelske mesterklub Chelsea.

/ritzau/