Corona tager livet af Samlerhuset

Mere end to år med store udsving i omsætningen på grund af corona får indehaveren af Samlerhuset på Strøget i Ikast til at sige stop og lukke forretningen

Udgivet:09. januar 2022, 10.54

Læsetid:2 minutter

I oktober 2019 åbnede Allan Scheufens forretningen Samlerhuset på Strøget 65 i Ikast. Men de følgende år med skiftende coronanedlukninger har gjort hverdagen så besværlig og presset økonomien så hårdt, at han nu har valgt at sige stop. Samlerhuset er permanent lukket. Foto: Thomas Vang Nielsen

Thomas Vang Nielsen
Journalist

1 år siden

LUKNING - Vi er permanent lukket.

Beskeden kommer fra Allan Scheufens, der er indehaver af Samlerhuset på Strøget 65 i Ikast.

Han sukker dybt, mens han fortæller om årsagen til, at han fra begyndelsen af det nye år har kastet håndklædet i ringen.

- Corona og nethandel gør det umuligt for mig at køre forretningen videre, siger han.

Samlerhuset har indtil nu været en fysisk markedsplads, hvor sælgere gratis har kunnet udstille deres retrosager og antikviteter mod til gengæld at aflevere en lille procentdel af salgsprisen i kommission til butikken.

Med lukningen af Samlerhuset forsvinder også muligheden for i samme lokale at gå på opdagelse i Danmarks største flaskemuseum med over 1000 forskellige mineralvands-, øl-, spiritus- og mælkeflasker, som Allan Scheufens har samlet sammen gennem sit 48-årige liv.

En dagløn på 20 kroner

- Vi åbnede i oktober 2019. Det kørte skidegodt, og der var masser af kunder, fortæller han om dengang, han kastede sig ud i at gøre sin hobby med at samle på mange forskellige ting til en mulig levevej.

Men glæden varede som bekendt ikke ved, for en lille virus lukkede i marts 2020 Danmark ned.

Da landet senere blev genåbnet, vendte kunderne heldigvis tilbage.

- Sommeren var fin. Mange af gæsterne hos Kunstpakhuset og Jernbanecaféen gik også her forbi, fortæller Allan Scheufens.

I julen 2020 kom endnu en coronanedlukning, og den tabte omsætning kunne en fin sommer i 2021 ikke opveje.

Med den seneste bølge af omikron samt de medfølgende restriktioner og andet coronabøvl er Allan Scheufens tålmodighed opbrugt.

- Da det ramte før jul, gik omsætningen fra 2000 kroner til 200 kroner om dagen, og nogle dage var beløbet nede på 100 kroner, og der får jeg kun 20 procent i kommission. Så en 20’er i løn før skat for at holde åbent i syv timer, er jo ikke noget, man kan leve af, fortæller han.

Ejendommen på Strøget 65 ejes af Allan Scheufens, og ejerskabet er en af hovedårsagerne til, at han under nedlukningerne ikke har været berettiget til at modtage hjælp fra diverse af statens coronapakker.

I forbindelse med forretningen Samlerhuset, har Allan Scheufens også haft flaskemuseum med udstilling af over 1000 forskellige mineralvands-, øl-, spiritus- og mælkeflasker. Foto: Thomas Vang Nielsen