Tyvstart på valgkampen

Iklast-Brande Gymnasium blandt de første med møde med kandidater til Folketinget

Udgivet:27. april 2015, 08.26

Læsetid:1 minut

For en gang skyld var mobilbrug i skoletiden helt legalt. ?Privatfoto

Flemming Thulstrup
Journalist| flt@ikastavis.dk

valgmøde Statsminister Helle Thorning Schmidt holder landets borgere i almindelighed og folketingskandidaterne i særdeleshed hen i spænding. Endnu har hun ikke trykket på valgknappen, men alligevel valgkampen så småt gået i gang.

Et af de første steder med politisk armlægning blev Ikast-Brande Gymnasium, hvor den torsdag stod på et møde med tre bejlere til de 179 sæder på Christiansborg.

Et lille men meget engageret politikerpanel deltog torsdag i debatmødet - Dig, mig og demokratiet.

De Konservative, Liberal Alliance og Enhedslisten var repræsenteret i form af Søren Pape Poulsen, Leif Mikkelsen og Malte Bang.

Mobilen blev flittigt brugt

Debatmødet var i høj grad interaktivt. Undervejs var der indlagt små informationsfilm, sms-afstemninger og mulighed for at eleverne kunne sende kommentarer og spørgsmål direkte op på storskærm bag politikerne. Og mobilerne blev flittigt brugt, da dagens emner skulle diskuteres. På programmet var racismeparagraffen og den nuværende valgalder. Skal vi afskaffe den første og sænke den anden?

Der var uenighed i både panelet og i salen, men tonen fra både politikere og elever var god og debatten konstruktiv.

91 procent vil stemme

Undervejs i debatten blev der også afholdt flere sms-afstemninger.

Eleverne skulle blandt andet svare på om de, der allerede var fyldt atten, ville deltage i demokratiet og stemme til det nært forestående folketingsvalg. Det svarede hele 91 procent af de stemmeberettigede ja til.

Det var foreningen YouGlobe, der stod bag dagens arrangement.

YouGlobe er en almennyttig forening, der arbejder for at hjælpe børn og unge med at tage aktiv del i deres omgivelser og samfundet som helhed.

Højt humør i panelet trods politiske uoverensstemmelser.