Erhvervsrådets initiativpris er uddelt: Erfaren erhvervsmand fra Ikast løb med hæderen

Dion Eriksen vandt årets initiativpris fra erhvervsrådet - for sit arbejde som både iværksætter og sidenhen meget aktiv i bestyrelsesarbejdet

Udgivet:16. marts 2023, 19.30

Læsetid:2 minutter

Dion Eriksen kunne tage hjem fra kongrescentret med den fornemme initiativpris. Foto: PR-foto

Tobias Tange Jepsen
Erhvervsredaktør
Tobias Tange Jepsen
Erhvervsredaktør| +45 96 26 37 33 | toj@herningfolkeblad.dk
Jeg er erhvervsredaktør og har tidligere arbejdet på både Herning- og Rundt om Herning-redaktionen. Jeg kan godt lide talent - hvad end det er på en sportsbane, i en virksomhed eller på en scene. Derudover kan jeg også godt lide at gå bag om nogle af de mange spændende ting, der heldigvis sker i vores område.
Se flere artikler af Tobias Tange Jepsen

7 måneder siden

HÆDER Hvis hele dette cv’et for dette års modtager af Herning & Ikast Brande Erhvervsråds initiativpris skulle listes op, ville det vist tage mere end den halve time, der var sat af i programmet.

Sådan sagde erhvervsrådets direktør Rasmus Norup da han torsdag aften skulle finde årets modtager af Herning-Ikast Erhvervsråds Initiativpris .

Herefter nævnte han alligevel lidt af det, der står på det lange cv.

- Han har altså været omkring lidt af hvert. Byggeri, bluser, burgere og ikke mindst briller - og det var bare det der startede med B. HR, Honning og håndbold – hvis vi tager det, der starter med H. Det er derfor en dygtig forretningsmand, bestyrelsesformand, investor, som vi i dag hædrer for hans egen flotte erhvervskarriere og for igennem mange år at have ydet et markant bidrag til udviklingen af flere af områdets succesfulde virksomheder, lød de rosende ord, inden Rasmus Norup afslørede navnet på vinderen.

Det er ikast-boen Dion Eriksen, der kunne løbe med æren.

DION ERIKSEN

65 år, bor i Ikast.

Gift med Lene. Sammen har de tre børn: Anders, Anne og Rasmus.

Uddannet optiker.

Solgte i 2010 optikerkæden Nyt Syn til en kapitalfond. Har siden investeret i flere virksomheder, heriblandt Design Eyewear Group.

Driver i dag sit eget selskab, Dion Eriksen Holding, og er med i flere bestyrelser.

Senest er han blevet bestyrelsesformand hos Society of Lifestyle i Ikast.

Mange kvalificerede emner

Han kom til området som etårig og har siden været en stor del af det lokale erhvervsliv - først med optikerkæden Nyt Syn, som han i 2010 solgte til en kapitalfond, og siden da har han spillet en rolle i mange forskellige bestyrelser rundt omkring i landet - også lokalt, hvor han blandt andet er bestyrelsesformand for Ikast-virksomheden Society of Lifestyle. Det var en ydmyg og glad erhvervsmand, der tog i mod prisen.

- Det er fantastisk, og jeg synes jo, at det med, at det hedder initiativpris passer godt på vores område som helhed. Så at komme i det felt der, når man kigger tilbage på, hvem der har fået prisen og vores erhvervsliv som helhed med vildt mange kvalificerede og gode emner, gør jo en endnu mere stolt i forhold til at komme i det felt, sagde han umiddelbart efter overrækkelsen.

- De sidste 10-12 år kunne jeg i princippet bo alle andre steder, men som familie og for mig helt personligt kunne jeg ikke drømme om at flytte herfra. Her har vi vores base, og det betyder meget for os at bo i Ikast, sagde han og uddybede:

- Når jeg har været ude og kommer tilbage betyder Ikast bare noget - følelsesmæssigt, fordi man føler sig hjemme selvfølgelig, men der er også bare noget med initiativlysten. Jeg synes, at vi her i området har en sund energi omkring det at ville skabe noget.