Nyt koncept i Bakkehuset: Eventyrlige fortællinger fyldt med indsigt

I sidste uge lancerede Bakkehuset et nyt koncept under navnet Eventyrlige Fortællinger. Det bragte tilhørerne på en intens og lærerig rejse ud i noget af det vildeste natur i verden

Udgivet:09. maj 2023, 12.14

Læsetid:2 minutter

Et nyt koncepåt er født i Bakkehuset. eventyrlige aftener er navnet. I sidste uge indledte Kim Bo Larsen, hvor han fortalte om sin tur gennem Alaska i kajak. Foto: Chresten Bergh

Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør
Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør| +45 96 26 34 67 | mkc@herningfolkeblad.dk
Kære læser. Jeg dækker sundheds- og ældreområdet samt arbejdsmarkedsområdet i Ikast-Brande - men jeg skriver og interesserer mig for stort set alt. Jeg elsker at skrive features og menneskehistorier, og jeg går meget op i politik samt alt slags sport. Bor i Ikast, er gift og har to sønner. Holder meget af lange løbeture i naturen og samvær med familien.
Se flere artikler af Mikkel Korsgaard Christensen

KULTUR Han er sådan set semi-lokal, lod eventyreren og foredragsholderen Kim Bo Larsen publikum forstå, da han i torsdags stillede sig på scenen i Bakkehuset til den første udgave af et nyt koncept ved navn Eventyrlige Fortællinger.

Her deler eventyrere deres oplevelser, som både inspirerer og forbløffer. Kultur- og spillestedsleder, Mette Petrea siger om konceptet:

- Bakkehusets eventyrlige aftener er meget forskelligartede, men har det til fælles at de på den ene eller anden måde handler om eventyr.

Forskellige udfordringer

Kim Bo Larsen har på 43 dage rejst 2600 kilometer i kajak på Yukon-floden gennem skovbrande, gennem den smukkeste natur, gennem helvede og tilbage igen - og med uventede bekendtskaber til følge.

Denne onsdag aften deler han sine oplevelser med de fremmødte i Ikast. Publikum bliver i Bakkehuset således taget med ud på Yokun-floden.

Hvor verdens mest omfattende skovbrand hærger få meter fra hans kajak, hvor elitebrandmænd bliver firet ned af helekoptere, hvor bjørne snuser forbi hans telt om natten, og hvor ensomheden ofte er den værste modstander.

- Hvis vi tager den skovbrand, som på det tidspunkt i 2019 var så omfattende, at den gik verden rundt i medierne, så mærkede jeg det på en hel anden måde. Jeg vidste selvfølgelig ikke, hvor vild den skovbrand var, men jeg måtte tage min halsedisse op foran munden og næsen for at kunne få luft, mindes Kim Bo Larsen.

Han drak tjæretyk kaffe med canadiske brandmænd, og så mærker han på nærmeste hold mødet med elge - og ja som han nævner på ny - bjørne.

- Jeg lå i mit telt en aften, og så kunne jeg høre noget pusle. Jeg tog mit signalhorn og gav det højeste trut, jeg overhovedet kunne, mens jeg råbte af mine lungers kraft:

- DET HER ER PRIVAT GRUND, OG JEG VIL OVERHOVEDET IKKE HAVE NOGEN FORM FOR BESØG!!!

- Herefter hørte jeg noget, der sprang af sted, og efterfølgende kunne man se nogle store bamsespor. Shit mand, tænkte jeg bare, lød det fra Kim Bo Larsen.

Træd ud - find modet

Moralen i foredraget kom han til i slutningen, for vi kan alle få lignende oplevelser, hvis blot vi tør.

- Kom af sted! Glem alt om hvad-nu-hvis. Hvis I tror, at løbet er kørt på grund af alder - så hør her: Jeg har haft en 88-årig med på 10 dages ridetur i Kirgisistan. Det er aldrig for sent at opleve noget nyt, og det er det hele værd, selv om det kan synes farligt, sagde en målrettet og inspirerende Kim Bo Larsen.

Til efteråret byder Bakkehuset indenfor til flere eventyrlige aftener, når Karen og Steen Hebsgaard fortæller om deres senior-trail til september. Til november kan Sidse Birk Johannsen opleves, når hun fortæller om sin rejse alene på havet.