Hannibal Cup indtog Ikast

En lidt mindre Hannibal Cup end forventet, men næste år får den hele armen, når der er stævne for håndboldungdom for 50. gang

21. september 2021, 08.56

En af mange kampe ved Hannibal Cup. Her er det U13-pigerne, der er i gang. Det er Ikast (i gult) mod Skive. Værterne var ubeskedne nok til at tæve gæsterne med hele 11-3. Foto: Jørn Deleuran

HÅNDBOLDSTÆVNE Samfundet er næsten blevet normaliseret igen efter en mavepuster af de helt store.

Men også kun næsten. Der er stadig dønninger efter corona’en, der i over et år lagde det danske samfund ned.

Disse dønninger mærkede man blandt andet ved den netop afviklede Hannibal Cup, hvor håndbold-ungdom fra det meste af Jylland dystede mod hinanden i IBF Arena samt i en række andre idrætshaller rundt om i Ikast.

- Der har været tilmeldt 98 hold. Vi havde håbet på flere, men jeg tilskriver coronaen, at vi ikke blev flere. Dels er der klubber, der har mistet medlemmer, og dels er der måske stadig en bekymring for smitte blandt forældrene, siger Jimmy Strøm, der står i spidsen for cup-ledelsen.

Han tilføjer, at det måske er meget godt, at der ikke er fuldt blus på i år.

- Vi er nok lidt rustne efter aflysningen sidste år, smiler Jimmy Strøm, der er indstillet på, at stævnet næste år skal have fuld skrue.

Her bliver der nemlig tale om et jubilæumsstævne, når Hannibal Cup skal afvikles for 50. gang. Men trods et lille fald i antallet af deltagere fra de forventede 1500 til omkring 1000 håndboldpiger og -drenge, så blev årets udgave af Hannibal Cup som sædvanligt afviklet uden de store problemer.

Det blev i år til omkring 250 kampe. Udover IF Arena, blev der spillet i Hyldgårds Hallerne, på gymnasiet samt i hallerne på Østre og Nordre Skole.

- Vi lægger desuden stor vægt på det sociale. Deltagerne får således tilbud om gratis adgang i Svømmecenter Ikast eller en tur i biografen, oplyser stævnelederen.

Det er fjerde gang, at Jimmy Strøm står i spidsen for Hannibal Cup, og det kræver sit.

- Vi er på fra klokken 5.30, hvor der arrangeres morgenmad og frem til midnat, men undervejs får vi også tid til at hygge os. Langt de fleste deltagere er positive, og den kritik, som vi modtager, er som regel af konstruktiv karakter, siger Jimmy Strøm, der er selvstændig forretningsudvikler.

Han har dog taget to dage fri fra arbejde for at få det hele til at gå op.

Dommermangel

Jimmy Strøm retter en stor tak til de mange frivillige. Uden dem kunne et stævne som Hannibal Cup slet ikke køre rundt.

- Vi har dog været nødt til at prikke flere forældre temmelig hårdt for at tage en tjans ved eksempelvis dommerbordet, siger stævnelederen.

Nattevagterne på skolerne har været varetaget af Beredskabsforbundet.

I forbindelse med afviklingen af årets Hannibal Cup er arrangøren fra håndboldklubben i Ikast stødt på et andet akut problem.

Det er åbenbart alt andet end populært at være håndbolddommer. I hvert fald er der blot en af slagsen i 7430-området, og det er 77-årige Karl Pedersen, der også har dømt i weekenden.

- Men det var naturligvis ikke tilstrækkeligt. Derfor besluttede vi os for at spørge U19-spillerne, om de ville hjælpe, og efter et kort kursus blev de udstyret med en fløjte og har dømt. Det har overordnet fungeret, siger Jimmy Strøm.

Manglen på dommere har også ramt Hannibal Cup. Her er den eneste dommer i postnummer 7430 i sving. Det er 77-årige Karl Andersen, der er i gang med sin 57. sæson som håndbolddommer. Foto: Jørn Deleuran