Anerkendelse af turismesamarbejde

Håndsrækning til nystartet forening

4. maj 2017, 04.48

turisme I forbindelse med at Fonden Midtjysk Turisme opløses har advokatfirmaet Cronwald, som har stået for likvidationen heraf, besluttet at Destination Hærvejen skal honoreres for det arbejde, foreningen udfører for at udvikle turismen i Region Midtjylland.

Det finansielle bidrag på 93.000 kroner kommer som en kærkommen håndsrækning til den forholdsvis nystartede forening.

- Jeg ser det som en kæmpe anerkendelse af såvel det arbejde Destination Hærvejen fortsat udfører til gavn for turismen, men samtidig er det også et stort cadeau til de tre destinationer Silkeborg, Ikast-Brande og Viborg, som startede arbejdet op i det tidligere projekt. Nu kan vi arbejde målrettet på endnu mere udvikling af Hærvejen, hvor Ikast-Brande og Viborg stadig er en del af medlemskredsen, fortæller en glad koordinator Mette Fyhn.

I Ikast-Brande er der også stor glæde over at regionen, gennem pengegaven, finder samarbejde gavnligt for turismeudviklingen i Midtjylland.

- Hærvejssamarbejdet er et fantastisk eksempel på hvordan vi på tværs af kommunegrænser herinde i Jyllands midte kan skabe bæredygtig turisme på et autentisk og ukompliceret grundlag. Når foreningen Destination Hærvejen modtager anerkendelsen, er det også et bevis på, at der er blevet lagt mærke til et samarbejde, som er lykkedes med at skabe markant vækst i turismen og dermed på sigt stedbundne arbejdspladser. Det mærkes tydeligt i vores område, og det kan vi da kun glædes over, siger turistchef Jette Nielsen hos VisitIkast-Brande.