Jazzen svinger i bakkehuset

River Jazz and Blues Band spiller i Bakkehuset

Udgivet:03. februar 2022, 13.08

Læsetid:1 minut

River Jazz and Blues Band spiller i Bakkehuset på lørdag. Foto: PR

FROKOSTJAZZ På lørdag lægger Bakkehuset ud med sæsonens første frokostjazz, og præsenterer publikum for et af de mest populære jazzbands. Det meget velspillende River Jazz and Blues Band vil stå parat på scenen med to timers musikalsk underholdning

Bandet opstod i 1971 under navnet ”Moxy Jug Strugglers”. Senere tog de navn efter den vandrige, Storå, som løber gennem Holstebro og kaldte sig ”River Jazz & Blues Band”.

Oprindeligt kom bandets medlemmer fra Holstebro og Lemvig, men i dag er der medlemmer hentet fra hele Jylland, men det har ikke ændret på det faktum, at man med bandet har en gruppe meget sammenspillede musikere.

Fra starten var repertoiret den traditionelle jazz i kombination med blues – deraf navnet. Gennem årene har bandet udviklet en helt særlig spillestil, hvor de kombinerer de oprindelige stilarter med for eksempel latin, jump og jive. Der præsenteres kompositioner af bandets leder, Torben Lassen, men også saxofonisten, Filt Kristensen, skriver egne numre.

River Band er fyldt med humør og har et fantastisk tag i et meget trofast publikum, så der bliver uden tvivl rift om pladserne ved lørdagens frokostjazz i Bakkehuset. For første gang i lang tid bliver der tale om et arrangement uden restriktioner. Ved arrangementet på lørdag vil der dog ikke være buffet, men der kan købes smørrebrødsbillettet ved indgangen.