Vestbyens Bageri er gået konkurs: Stignede energipriser gjorde det sidste

Det er en dybt påvirket Jes Aaby Jensen, som kan fortælle, at Vestbyens Bageri er gået konkurs. Det rammer 55 medarbejdere i både Ikast og Bording

Udgivet:01. september 2022, 12.03

Læsetid:1 minut

Siden maj 2018 har Jes Aaby Jensen været indehaver af Vestbyens Bageri. Nu er virksomheden gået konkurs. Foto: Flemming Hansen

Mikkel Korsgaard Christensen
Journalist| mkc@herningfolkeblad.dk

IKAST - Det er mange år siden, at jeg har sovet så længe.

Jes Aaby Jensen bliver vækket af et telefonopkald lidt over klokken 8 torsdag morgen efter, at indehaveren af Vestbyens Bageri har måttet dreje nøglen om.

- Jeg er meget ked af det og træt af det her. Det var min helt store drøm at drive bagerforretning, siger Jes Aaby Jensen, som i går måtte give endegyldigt op.

- Banken sagde nej til at fortsætte. De er for bekymrede over den udvikling, der sker med de stigende energipriser, forklarer Jes Aaby Jensen.

Tre uventede »angreb«

Det er netop de stigende energipriser, som har været blandt årsagerne til konkursen hos Vestbyens Bageri, som foruden bageriet på Jens Holdgaards Vej også har haft en afdeling i Bording samt i Løvbjerg.

Corona og problemer med rotter har været blandt udfordringerne for bagerbutikken gennem de senere år.

- Vi kan simpelthen ikke følge med mere. På kort tid er elregningen blevet fordoblet, og her til sidst lå den på 120.000 kroner om måneden, forklarer Jes Aaby Jensen og tilføjer:

- Det er de her tre uventede »angreb«, som får min drøm til at briste, men jeg må også bare erkende, at jeg ikke har været hurtig nok til at rette ind. Det er i sidste ende mit ansvar, siger bageren.