Klovneløbet samlede børn, unge og voksne for en god sag

300 løb for den gode sag

Udgivet:21. juni 2017, 13.40

Læsetid:2 minutter

Det grønne område mellem Vesterhåb og Annalyst i Ikast dannede lørdag formiddag rammen om Klovneløbet. Her løb eller gik børn og voksne for en god sag. Alle penge fra tilmeldingsgebyrerne tilfalder Danske Hospitalsklovne.

Flemming Hansen
Fotograf| flh@herningfolkeblad.dk
Thomas Vang Nielsen
Journalist| tvn@herningfolkeblad.dk

6 år siden

Ikast 300 deltagere plus nogle stykker, der tilmeldte sig i sidste øjeblik, var forleden søndag formiddag mødt frem på de grønne områder mellem Annalyst og Vesterhåb i Ikast, hvor der var arrangeret løb til fordel for de danske hospitalsklovne.

Alle aldersgrupper og konditionsniveauer deltog. Ruten var på 2,5 kilometer. For nogle var det rigeligt, mens andre tog flere ture rundt.

Klovneløbet er nemlig ikke et motionsløb i traditionel forstand. Det handlede ikke om at komme først, men om at være med og hygge sig.

Andelskassen i Ikast var vært, og hver en krone fra tilmeldingsgebyrerne går direkte til at støtte hospitalsklovnene.

- Da jeg talte op i morges, var der kommet 17.000 kroner i kassen, og siden er der kommet et par eftertilmeldinger, fortalte Ann Merete Kongensgaard, der er filialdirektør i Andelskassen i Ikast.

Til at hjælpe sig med det praktiske havde pengeinstituttet allieret sig med 18 frivillige fra Bording Løbeklub.

Det er guld værd

40 af deltagerne var iklædt orange løbetrøjer med teksten »Team Lærke«.

Hovedpersonen - den to-årige Lærke My Svostrup Mikkelsen - havde også en løbetrøje, selv om hun lod sig transportere rundt i barnevogn.

Hun lider af en sjælden sygdom, som desværre har gjort hende og forældrene til stamgæster på hospitalet.

- Vi har været i helvede og tilbage, fortalte den lille piges mor, Lisette Mikkelsen.

Den lille pige blev hjerteopereret allerede i sit første leveår, så moren og ægtemanden Jesper Lykke Mikkelsen har tilbragt mange timer på sygehuset.

Her har de oplevet, hvordan hospitalsklovnene kan give patienterne lidt smil på læberne og samtidig aflaste forældrene i et tiltrængt øjeblik.

- Lærke er en glad pige. Hun er social og søger opmærksomheden. Så det klovnene gør, er guld værd. De spreder livsglæde, sagde Lisette Mikkelsen.

Team Lærke deltog i et klovneløb i Hammerum sidste år. Her var de 20 deltagere, men det antal er siden blevet fordoblet.

- Nogle er familie, andre er venner, og så er der også en del fra løbeklubben Runners Hammerum, der har ønsket at støtte op om sagen, fortalte Lisette Mikkelsen.

Der blev varmet op i det omfang, det var muligt.
Team Lærke på 40 personer var det største hold til Klovneløbet. Løbegruppen er opkaldt efter to-årige Lærke My Svostrup Mikkelsen, der har en sjælden sygdom og har brugt mange timer på hospitalet. Her har klovnene været et lyspunkt i hverdagen for både den lille pige og forældrene. Derfor støtter Team Lærke indsamlingen.
Ruten var på blot 2,5 kilometer. Det var tilladt at tage flere runder.
Klovneløbet gælder om at have en sjov dag for børn og voksne.
Læs også på herningfolkeblad.dk
<span>Fotos af løbere med røde næser:</span> Samlede ind til hospitalsklovne <span>Fotos af løbere med røde næser:</span> Samlede ind til hospitalsklovne
Læs også på herningfolkeblad.dk:
Fotos af løbere med røde næser: Samlede ind til hospitalsklovne