Til slutspillet med sejr: HIH’s modstandere er fundet

Herning-Ikast Håndbold sluttede grundspillet med en pligtsejr i Skanderborg. Nu venter slutspillet, hvor HIH møder Team Esbjerg, København og Silkeborg-Voel

10. marts 2021, 22.40

Emma Friis og HIH går ind til slutspillet med en sejr over Skanderborg i bagagen. Foto: Flemming Hansen

HÅNDBOLD Grundspillet er slut, og Herning-Ikast Håndbold kender nu udseendet af den slutspilspulje, der venter forude.

HIH’erne vandt onsdag aften en i princippet helt ligegyldig udekamp mod Skanderborg Håndbold med 31-26. Uanset udfaldet stod det på forhånd klart, at HIH’erne slutter grundspillet på en fjerdeplads, mens Skanderborg slutter næstsidst.

Alle kampene i grundspillets sidste runde blev spillet samtidig, og ovenpå resultaterne står det klart, at Herning-Ikast-Håndbold kommer i slutspilspulje med Team Esbjerg, København Håndbold og Silkeborg-Voel KFUM.

Team Esbjerg overhalede onsdag aften Odense Håndbold i tabellen og overtog førstepladsen - og kommer dermed i HIH’s pulje.

Team Esbjerg får via førstepladsen i grundspillet to point med over i slutspillet, mens HIH belønnes for fjerdepladsen med ét point. De to andre hold indleder slutspillet uden point.

Den anden slutspilspulje består af Odense, Viborg HK, Nykøbing Falster og Aarhus United.

Herning-Ikasts første kamp i slutspillet spilles sandsynligvis om to uger - onsdag 24. marts. Tidspunktet er ikke endegyldigt fastlagt, men sikkert er det dog, at modstanderen i den første slutspilskamp bliver København Håndbold på udebane.

Pligtsejr i Skanderborg

Onsdagens udekamp mod Skanderborg blev aldrig det store sus. HIH kom bedst fra land i den noget intensitetsforladte forestilling og hurtigt foran 6-1, men gassen gik af ballonen, så hjemmeholdet fightede sig tilbage.

Ved pausen var HIH foran med to mål, 16-14, men efter en jævnbyrdig første halvdel af anden halvleg trak HIH’s favoritter fra i opgørets sidste fase og vandt 31-26.

Topscorer for HIH i Skanderborg blev Stine Skogrand med syv mål.

I kampens sidste minutter var der debut hos HIH til den 17-årige keeper Mathilde Berner Rømer. Det blev dog en blandet fornøjelse, eftersom hun blev skadet i et tilfældigt sammenstød og måtte hjælpes fra banen kort efter.