Efter aflysning på aflysning: Det blev en kold sommerudflugt

Udgivet:22. november 2022, 08.58

Læsetid:1 minut

Udflugt for ansatte og frivillige til Den Gamle By i Aarhus. Foto: Hans Jørgen Hansen

4 måneder siden

ENGESVANG Det blev kold sommerudflugt

Årets udflugt for de frivillige ved Engesvang Kirke blev udskudt så mange gange, at det blev en tur til åbningen af juleudstillingen i Den Gamle By i Aarhus

Årets sommerudflugt for frivillige og ansatte ved Engesvang Kirke, blev af forskellige årsager udskudt noget i år. Faktisk var det først lørdag 19. november, det blev muligt at sende 22 personer på udflugt, der gør det ud for den årlige aflønning af de frivillige.

Menighedrådet fortæller til avisen lidt om udflugten:

Til gengæld blev udflugten også indledningen på julen, for netop den dag åbnede Den gamle By i Aarhus for årets juleudstilling, og det var netop til Aarhus, at årets udflugt gik.

Det blev en kold tur mellem de gamle huse, men heldigvis var der også indlagt en frokost i Gjæstgivergården, hvor der var varme på. Der var også en guidet tur, hvor guiden førte Engesvang-folkene ind i de huse, hvor der var pyntet op til jul i forskellige tidsaldre. Den guidede tur var dog kun i den gamle del af byen, så man måtte på egen hånd gå på opdagelse i julepyntede stuer og forretninger i 1974-bydelen, men der var også mange, der nød at leve sig ind i barndommens eller ungdommens juletid.

Udflugten bød også på indsigt i noget helt nyt, nemlig Folkekirkens Nødhjælps Wefood-butik på Vesterbro Torv, få hundrede meter fra Den Gamle By. Det er en butik, der sælger købmandsvarer, som har fået skader, så de ikke kan sælges i almindelige butikker. Netop denne lørdag var det ret småt, hvad der var kommet ind fra butikker og centrallagrene for Salling Group og Nemlig.com, så der var noget tomt på hylderne. Butikkens koncept er at modvirke madspild og samtidig tjene penge til nødhjælps- og udviklingsarbejde i den tredje verden.