Garland driver stadig rundt i flere huse

Planen om at flytte gartneriet væk fra parcelhuskvarter til Vestergade er en økonomisk udfordring

Udgivet:05. juli 2018, 16.25

Læsetid:3 minutter

Garlands fremtid er debat - gartneriet har allerede været i gang med at beplante ved Hjertet på Vestergade. Foto: Anne Østergaard Bjørn

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

5 år siden

IKAST Gartneriet Garland, der i mange år har haft til hus på Grøddevej i Ikast skal flytte ud som kommende nabo til Hjertet på Vestergade.

Spørgsmålet er bare hvornår og hvordan.

Byrådet har allerede afsat 10,3 millioner kroner til flytningen, men de står fortsat på en kommunal konto og venter på at blive frigivet.

Spørgsmålet er præcist, hvordan pengene skal bruges og hvornår de skal bruges.

Oprindelig var tanken, at de skulle bruges til etablering af nye drivhuse på Vestergade som erstatning for dem, der i dag ligger op Grøddevej.

Men der er - siden pengene blev afsat - opstået bekymringer om, hvorvidt beløbet er stort nok og om det er muligt at etablere en rentabelt socialøkonomisk virksomhed i den nuværende form.

Derfor skulle byrådsmedlemmerne dels godkende det videre forløb for Garland, som i første omgang omhandler etableringen af de fysiske rammer på Vestergade, så de kan flytte fra det attraktive parcelhuskvarter - samt sikre omdannelsen til socialøkonomisk virksomhed, der er bæredygtig cirka to år efter forventet indflytning i sommeren 2019.

Byrådet besluttede, at fortsætte arbejde og lade arbejdet med renovering og nybyg af såkaldte velfærdsbygninger gå i licitation. Og når man kendte prisniveauet vil byrådet vurdere, hvordan det videre forløb med flytningen og ikke mindst opførelsen af nye drivhuse skal forløbe.

Simon Vanggaard fra Dansk Folkeparti er skeptisk ud fra devisen om, at bilagene viser, at det kan være svært at få det til at løbe rundt.

- Men vi skal da have taget en beslutning og finde ud af, hvad Garland skal.

Helle Mathiasen, (V) delte bekymringen for driften af den socialøkonomiske virksomhed. Men opfordrer til, at man ikke putter alle æbler i en kurv og arbejder med at sikre en økonomi. Og derfor synes en etapeopdeling af etableringen også at være fornuftig i hendes optik.

Fælleslisten Henrik Kragelund var glad for, at resultatet af licitationen skal behandles af Økonomi- og Planudvalget.

- Det er et rigtig sympatisk projekt, som kræver, at det er en tovholder, der sørger for at føre det sikkert i mål, var hans holdning.

Frank Heidemann, (S) var sikker på, at budgetrammen på 10,5 millioner kroner nok skal hoolde.

- Der er her tale om nogle mennesker, som fortjener nogle ordenlige rammer, pointerede han mens partikollega Birthe Sørensen gjorde en dyd ud af socialdemokrater altid vil arbejde for ligestiling af borgerne

- Brugere af Hjertet får fine forhold, og det skal folk på Garland også have. Vi taler her om at favne nogle mennesker, der kan have gavn af at komme ud i det grønne i stedet for at sidde hjemme og kede sig, gjorde hun opmærksom på.

Palle Høj, (V) var glad for muligheden for at etapeopdele etableringen, mens Frank Heideman gerne ville sikre, at alle pengene bruges i en omgang.

- Vi er gået fra, at skulle bruge 10,5 millioner kroner på drivhuse til at beløbet også skal rumme en masse andet. Derfor er det vigtigt, at alle pengene kommer i spil her og nu, tilføjede han som sidste bemærkning til dagsordenen punktet omkring Garlands fremtid.