Styr på affaldet: De sorte kødbakker bliver genbrugt

I forskellige medier har det været nævnt, at der er problemer med at genanvende sorte kødbakker, men i Ikast-Brande bliver de genanvendt

Udgivet:22. juli 2023, 06.00

Læsetid:1 minut

Borgerne i Ikast-Brande Kommune kan trygt fortsætte med at putte deres sorte kødbakker i skraldespandens plastikrum, for kødbakkerne bliver genbrugt. Foto: Laila Kempel

2 måneder siden

IKAST-BRANDE Medmindre man er vegetar eller veganer, så kender vi nok alle sammen til de sorte plastikbakker, som hakkekød, koteletter og medisterpølse befinder sig i, når vi køber ind i supermarkedet.

I løbet af de seneste uger har der været historier i flere medier om, at der er udfordringer med at sortere og genanvende de sorte bakker, som er lavet af typen PET.

Sorteres i Tyskland

Men i Ikast-Brande Kommune bliver bakkerne sorteret, skriver Ikast-Brande Kommune på Facebook.

Det affald, der lægges i genbrugsbeholderen til »metal, plast, mad- og drikkevarer« i Ikast-Brande Kommune, bliver sendt til sortering hos Veolia i Tyskland.

På fabrikkens sorteringsanlæg sorteres plast i de forskellige plasttyper, og her bliver også de sorte plastbakker sorteret fra til genanvendelse.

Ikast-Brande Kommune oplyser, at der altid vil være noget affald, der ryger til forbrænding af den ene eller anden grund, men at det bliver mindre og mindre, efterhånden som området for genanvendelse udvider sig.