Dejlige dråber i Strøgcentret: Festival med vine fra hele verden

Der er lagt op til en gastronomisk aften og eftermiddag i Strøgcentret fredag 1. oktober, når der både afholdes Vinfestival og Fredagsmarked

29. september 2021, 09.32

I 2019 blev den ottende udgave af vinfestivalen afholdt. I 2020 blev vinfestivalen, som så meget andet, forhindret af coronanedlukningen. Foto: Flemming Hansen

KULTUR Der bliver godt fyldt op i Strøgcentret, når Vores Ikast for niende gang inviterer til Vinfestival 1. oktober.

- Der er skruet op for hyggen, og vi forventer, at mange igen bruger eftermiddagen og aften til hyggeligt samvær og lidt indkøb af de gode vine og delikatesser, der præsenteres rundt ved de mange boder, siger Jan Birk Knudsen, chef for Vores Ikast.

Igen i år er der også smagsprøver på vine fra det meste af verden lige fra Washington State, Frankrig, Israel, Østrig, Italien, Spanien, Argentina, Portugal, til danske frugtvine, portvine, julerom, whisky og gin.

Og selvom det hedder en vinfestival kan man også smage Hansens og Ikast øl.

Der er mulighed for at købe chokolade fra Aalborg Chokoladen, og der er salg af krydderier, olier, honning, friske fisk og skaldyr, kunsthåndværk - for blot at nævne nogle af de ting, vinfestivallens gæster kan møde. Der er med andre ord lagt op til at man kan gøre en god handel.

Streetfood på menuen

Bliver man sulten kan man købe en frankfurter eller et stjerneskud fra Østerport Slagters stand, hvor de også sælger hjemmelavede spegepølser og sylte, samt fadøl. Og hos virksoheden »Birkkjær - God smag fra bunden« står Rasmus Birkkjær klar med tre forskellige sliders - også kendt som miniburgere. Alternativt kan man købe asiatisk mad fra Prathumthip’s stand - og der er masser af siddepladser rundt i Strøgcentret, hvor maden kan nydes.

Billetprisen er 135 kroner og billetterne kan købes hos Mejers Vinhus, Imerco samt Kop & Kande.

Billetten kan ombyttes til et vinglas med 2021-mærke, en pose til at bære glasset, en flaske vand samt en oversigt over udstillerne. Glasset må man gerne tage med hjem bagefter. Ombytningen sker hos Imerco og Kop og Kande. Har man ikke købt billet på forhånd, henvender man sig blot hos Imerco eller Kop og Kande.

Mange af butikkerne i Strøgcentret står klar med gode tilbud har udvidet åbningstiden til klokken 20.00. Samme dag er der det velkendte Fredagsmarked.