Ikast Avis' nye redaktør går konstruktivt til værks

54-årige Jette Aaes glæder sig til at blive spillende træner for Herning Folkeblad og Ikast Avis, når hun tiltræder egnsredaktørjobbet i Ikast-Brande til januar

Udgivet:23. oktober 2019, 15.00

Læsetid:4 minutter

Inden Jette Aaes begyndte på journalistuddannelsen, kickstartede hun faktisk sin journalistiske karriere på Ikast Avis som redaktionsassistent. Til årsskiftet overtager hun redaktørstolen på avisen, hvor hun også skal stå redaktionelt i spidsen for Herning Folkeblads Ikast-Brande-indhold. Foto: Henrik Ole Jensen

Vibeke Larsen
Chefredaktør

4 år siden

Ikast-Brande Det er en erfaren journalist og et velkendt ansigt i lokalområdet, der 1. januar 2020 bliver Herning Folkeblads nye egnsredaktør i Ikast-Brande Kommune, når redaktør Jacob Hove rykker ud af mediehuset i Ikast for at blive Herning Folkeblads nye debatredaktør.

På Strøget 40 er det 54-årige Jette Aaes, der fra årsskiftet overtager de redaktionelle tøjler for Herning Folkeblads Ikast-Brande-stof, Ikast Avis, tilhørende platforme og sociale medier samt bliver chef for Ikast-Brande-redaktionens fire journalister: Laila Kempel, Thomas Vang, Flemming Thulstrup og Mikkel Korsgaard Christensen.

- Jeg glæder mig til at blive del af det stærke og dedikerede journalistisk hold i Ikast og i Brande, som brænder for at samle det lokale indblik, overblik og udsyn. Jeg tror, det nære og det vedkommende bliver vigtigere og vigtigere inspiration i en verden, der for en stor dels vedkommende foregår globalt, siger Jette Aaes, der bor i Ikast sammen med Klaus Granlund, som er godt gift med hende på 22. år, og som hun har tre sønner med.

Vild med området

Det kan godt være, at Jette Aaes gerne ville være bedre til at stå på ski, og at hendes utålmodighed og temperament kolliderer med at beherske golfspillet, men som spillende træner på egnsredaktionen kommer hun på flere måder på hjemmebane - og hun tiltræder jobbet i storform.

Jette Aaes er en dygtig journalist med mange års erfaring som skrivende og som redaktør, og hun har et stort fagligt, lokalt og socialt netværk.

Hun er vild med gode historier, med nye ideer og med Ikast-Brande-området, og hun glæder sig til at skulle være med til at formidle historierne om alt det interessante, der foregår i området.

Det begyndte i Ikast

Hendes kærlighed til lokalområdet fornægter sig bestemt ikke, og både Ikast- og Brande-området kan glæde sig til en dedikeret og engageret egnsredaktør.

Det var i Ikast, hun blev født, voksede op og i sin tid blev student. Det er også her, hun de seneste 15 år har arbejdet som selvstændig i firmaet NewsRoom.

Så noget af det letteste for Jette Aaes i det nye job bliver at leve op til Herning Folkeblads slogan »Lokal med vilje«. For hun kigger som regel på verden gennem lokale briller og med lokalområdets udvikling, ve og vel for øje. Desuden kender hun, måske ikke ligefrem Gud, men stort set hver mand M/K i lokalområdet.

- Gennem årene som redaktør på Jyllands-Posten, i hele min tid som selvstændig og naturligvis også privat har jeg haft fornøjelsen af at møde mange inspirerende og initiativrige mennesker og fået indblik i mange virksomheder her på egnen, siger Jette Aaes.

- Det netværk glæder jeg mig til at være med til at aktivere til gode nyheder og læseoplevelser, fastslår hun.

Selvstændig i 15 år

Jette Aaes er uddannet journalist i 1993 og har arbejdet på TV2 Fyn, P4 DR Radio Midt & Vest i Holstebro og på Morgenavisen Jyllands-Posten.

I 2004 etablerede hun kommunikationsbureauet NewsRoom sammen med Bo Jensen og IB Gruppen, som med udgangspunkt i Ikast har leveret journalistik og kommunikation - blandt andet magasinet Zoom, som Herning Folkeblad udgiver, og som Jette Aaes fortsætter som redaktør for.

Når hun fra årsskiftet tiltræder sin nye stilling som redaktør, bliver NewsRoom videreført af kompagnon og journalist Anne Krøjgaard alene.

- Det har været 15 fantastiske år som selvstændig med udgangspunkt i et unikt område af landet. På flere måder bliver ringen sluttet. Min journalistiske karriere blev oprindeligt kickstartet på Ikast Avis, hvor jeg i et halvt år, inden jeg blev optaget på Journalisthøjskolen i Aarhus, arbejdede som redaktionsassistent for daværende redaktør nu afdøde Orla Nielsen, fortæller hun.

Konstruktiv journalistik

Jette Aaes har let til latter og til løsninger, og hun hylder helt på linje med sin kommende arbejdsplads den konstruktive journalistik, der er løsningsorienteret og perspektiverende.

- At være konstruktiv betyder ikke at være ukritisk. Heller ikke lokalt. Men en konstruktiv tilgang - også til kritiske emner - kan bidrage til at skabe lokalt engagement, som er vigtigt og altafgørende for den generelle udvikling og fremtidsmulighederne på vores egn.

- I det hele taget tror jeg, at borgerne i Ikast-Brande-området i langt højere grad motiveres og engageres af at læse om emner, der peger på områdets muligheder end på områdets problemer, lyder det fra den kommende redaktør.