Julemarked vigtig for Kræftens Bekæmpelse

Ruskærholm er rammen om et stort julemarked, der hjælper det lokale arbejde i kommunen

5. december 2017, 04.16

Julemanden er der selvfølgelig - og noget til børnene har han nok også. Foto: Henrik Ole Jensen

JULEMARKED Alt er ved det gamle, når »Ruskjærholm« uden for Munklinde i weekenden 9. og 10. december er rammen om årets store julemarked.

Det er Kræftens Bekæmpelse i Ikast-Brande Kommune, der står bag, overskuddet går alene til lokale aktiviteter for kræftramte og deres familier i kommunen - og det er igen ægteparret, Solveig og Poul-Erik Jakobsen, der har taget tovholderfunktionen.

Og så er programmet i øvrigt som det plejer at være. Med tombola, gratis børneaktiviteter, hesteridning og -kørsel, julemand, gåture på nissestien og ikke mindst køb af årets juletræ, dekorationer, gløgg, æbleskiver og Kaj Pølsemands grillede frankfurtere med de berømte bløde løg.

Samme opskrift

- Vi bruger samme opskrift år efter år. Fordi den er god og den virker, siger Poul-Erik Jakobsen.

Det er tredje gang, Ruskjærholm er rammen om Kræftens Bekæmpelses julemarked, der indbringer lokalforeningen cirka 80.000 kroner i overskud.

- For os er det vigtigt at understrege, at alle penge er til fordel for Kræftens Bekæmpelse i Ikast-Brande og dermed kommer kræftramte og deres familier her i kommunen til hjælp, siger Solveig Jakobsen.

Og det kan lokalforeningens formand, Inge-Lis Katballe, bekræfte:

- Det er et vigtigt til vores arbejde med aktiviteter, kurser og foredrag, siger hun - og tilføjer, at man eksempelvis som noget har indført et tilskud til de kræftramte, som bor mere end 15 kilometer fra Ruskjærholm.

- Vi kan konstatere, at yderområderne i kommune er underrepræsenteret ved aktiviteter og tilbud på Ruskjærholm. Nu satser vi på, at et tilskud blandt andet via julemarkedet kan afhjælpe det.

Frivillige bidrager

Det er da også frivillige fra hele kommunen, der bidrager til julemarkedet. Eksempelvis har Kræftens Bekæmpelses cafe i Ejstrupholm produceret en række husflidsprodukter og de populære stigegolf-spil. Også en lignende cafe i Brande bidrager. Og et nystartet krea-værksted i den renoverede kælder på Ruskjærholm har produceret kunstværker, som kan ses, når man går tur i området - hvad rigtig mange benytter sig af.

Købet af årets juletræ er også en mulighed.

- Og her det vigtigt at understrege, at salget af juletræer også bidrage til markedets økonomi, idet vi får et beløb per solgt juletræ, siger Poul-Erik Jakobsen.