Godt udgangspunkt: Flot sejr til HIH i Rusland

Herning-Ikast Håndbold fik et godt udgangspunkt før returkampen med en udesejr på 31-29 over russiske Lada Togliatti i den første kvartfinale i EHF European League

27. marts 2021, 15.20

Helene Fauske spillede en flot kamp, da HIH vandt i Rusland lørdag eftermiddag. Foto: Flemming Hansen

HÅNDBOLD Med en udesejr på 31-29 i Rusland over Lada Togliatti ser Herning-Ikast Håndbold ud til at være på vej mod Final4-stævnet i den næststørste europæiske turnering, EHF European League.

Returkampen spilles i Ikast på næste lørdag, og den samlede vinder af de to kvartfinaler avancerer altså til finalestævnet.

Det bør være en opgave, som HIH’erne kan løse. Det danske hold var klart bedst i lørdag eftermiddags udekamp i den russiske by Togliatti, som ligger omkring 1000 kilometer øst for Moskva. Sejren kunne endda - og burde nok også - have været endnu større, for med godt ét minut tilbage af kampen var HIH foran med fire mål. Hjemmeholdet fik dog scoret to gange til sidst, blandt andet på et straffekast i sidste sekund. Og derfor har russerne kontakt på målscoringen før opgøret i Ikast.

Kampens forløb var noget ujævnt. Efter en sløj begyndelse hævede HIH niveauet og var knap midtvejs i første halvleg foran med tre mål. Lada Togliatto svarede dog godt igen, anført af den stærke stregspiller Viktoryia Shamanouskaya, som HIH havde store problemer med kampen igennem.

Russerne kom foran med to mål, før Ikast-mandskabet fik styr på kampen igen.

Nordmænd tog ansvar

Stillingen ved pausen var helt lige, 17-17, men straks fra begyndelsen af anden halvleg tog Herning-Ikast teten, anført af de stærke norske bagspillere, Helene Fauske og Stine Skogrand, der tog et stort ansvar i begge ender af banen.

Det var dog først i slutfasen, at HIH så ud til at kunne trække afgørende fra, men til allersidst skrumpede den fortjente udesejr altså fra plus fire til plus to mål.

Dermed er der altså fortsat spænding før returkampen, men dog ikke mere, end at HIH må være storfavoritter til den samlede sejr.

Helene Fauske blev HIH-topscorer med otte mål, mens Stine Skogrand scorede syv gange.

Udgik med skade

Der er returkamp i Ikast på næste lørdag klokken 14.00. Det bliver dog uden tilskuere på grund af corona-restriktionerne. Til gengæld var der faktisk en hel del tilskuere på plads til lørdagens udekamp i Rusland, og de sørgede for god og intens stemning.

Eneste malurt i bægeret for HIH - bortset fra, at sejren ikke blev større - var, at bagspilleren Simone Petersen i første halvleg måtte udgå med en skade, efter at hun stødte højre knæ sammen med knæet på en russisk spiller. Simone Petersen måtte støttes fra banen og kom ikke i aktion mere i kampen.