En times pressemøde med statsministeren: Skoleelever hjemsendes, natteliv lukker til midnat, og julefrokoster bør aflyses

Udgivet:08. december 2021, 19.34

Læsetid:2 minutter

Regeringen holdt onsdag aften pressemøde på en dag, hvor smitten med coronavirus har slået rekord herhjemme. Helt præcist er der det seneste døgn fundet 6629 nye smittetilfælde blandt lidt over 198.000 pcr–test. Det er det højeste antal smittede fundet på et døgn under epidemien i Danmark. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

2 år siden

CORONA – Natteliv og diskoteker lukkes. Det samme gør steder, der afvikler koncerter med over 50 stående publikummer. Der indføres krav om mundbind, når du står inde på serveringssteder indendørs. Om natten forbydes salg af alkohol.

Sådan lød det blandt andet fra statsminister Mette Frederiksen på aftenens pressemøde.

Skoleelever sendes hjem

Elever i folke- og privatskoler hjemsendes fra og med onsdag 15. december til onsdag 5. januar.

Det oplyste statsminister Mette Frederiksen, der understregede, at det ikke er meningen, at det skal vare længere. Hun sagde blandt andet:

– Vi ved godt, hvor meget skolegang betyder for børn og unges trivsel. Derfor er der tale om, at der lægges nogle dage til i begge ender af juleferien, men planen er ikke en ny længerevarende nedlukning, siger statsministeren.

Børnene vil derfor efter planen komme tilbage efter den forlængede juleferie.

– Der er tale om en forsinkelsespakke, der skal købe os tid, siger Mette Frederiksen.

Aflys julefrokoster

Både statsministeren og Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen, understregede på pressemødet en kraftig opfordring til, at virksomheder aflyser større arrangementer som julefrokost.

Søren Brostrøm aflyser også Sundhedsstyrelsens julefrokost efter pressemødet, siger han og slår fast:

– Jeg vil kraftigt opfordre alle andre, private og offentlige arbejdspladser til at følge vores anbefalinger.

Hjælpepakker på vej

Der vil være virksomheder, der direkte rammes af restriktioner, for eksempel barer og diskoteker. Også underleverandører vil opleve at blive ramt.

Det italesatte erhvervsminister Simon Kollerup på dagens pressemøde med lovning om hjælp:

– Derfor vil der også være hjælpepakker. Vi foreslår, at vi igen ruller et stærkt sikkerhedsnet ud under dele af dansk erhvervsliv. Mange principper vil virksomhederne kunne genkende fra tidligere. Men vi vil også have særligt fokus på dem, der her i julemåneden har deres primære omsætning.