Operaen åbner nu kirkerne i eget hjem

Det lokale egnsteater går digitial og baner vej for kunst og kultur i en tid, hvor folk ikke må samles

25. januar 2021, 13.28

Brudstykker fra forestillingen Er Gud Hjemme kan nu opleves digitalt hjemme i stuerne over hele landet. Foto: Operaen i Midten/Photo Anders Hjerming, Redigeret af Camilla Winther

OPERA Forestillingen ”Er Gud Hjemme” lanceres nu digitalt som brudstykker, alle kan synge og spille med på hjemme i stuerne. Med den digitale version baner Operaen i Midten vejen for, at kunst og kultur kan opleves i denne tid.

- I en tid hvor vi ikke kan samles fysisk i nævneværdig grad, skaber vi som egnsteater mulighed for at komme publikum i møde via de digitale medier. Og temaet for forestillingen er yderst relevant i en tid, hvor vi spørger os selv: Er Gud Hjemme? Også hvis kirkerne holder lukket. Derfor tror vi på, at forestillingen vil fylde hjemmen med sang, musik og gode snakke” siger operachef Flemming Vistisen.

- Tænk, hvis kirkerne var lukket for altid. Hvor skulle vi så mødes og forsamles om de vigtige begivenheder i vores liv; dåb, konfirmation, bryllupper, begravelser og ikke mindst roen i kirkerummet, hvor der er plads til at være stille og tænke sig om? For at få noget af det med hjem, har vi samlet en godtepose til jer fra operaen, som I kan nyde indtil vi igen kan samles og opleve levende teater i det virkelige rum, udtaler instruktør Pia Rosenbaum.

Forestillingen blev i samarbejde med Operaen i Midten skabt af Pia Rosenbaum, Lars Oluf Larsen, Lars Fjeldmose og Nina Schiøttz, da flere kirker landet over var truet af lukning, og er nu særdeles aktuel.

Brudstykkerne og platformen er skabt i samarbejde med bureauet Content Crew, og kan opleves gratis via egnsteatrets hjemmeside www.operamidt.com/interaktiv-side.

Optagelser af instruktør og fortæller Pia Rosenbaum i Nørrelandskirken, Holstebro. Foto: Operaen i Midten/Photo Bent Tilsted.