Hjælp til de unge: Jobpatruljen kommer til Ikast

Jobpatruljen tager også denne sommer rundt i det midt- og vestjyske, og denne gang er fokus på, om de unge får løn under sygdom

Udgivet:11. juli 2022, 12.06

Læsetid:1 minut

Jobpatruljen har i år fokus på, om de unge får løn under sygdom. Foto: Jens Anker Tvedebrink

1 år siden

IKAST De unge og deres arbejdsgivere i Ikast kan se frem til besøg af Jobpatruljen, der snart banker på døren.

Det er HK og 3F, der med opbakning fra de lokale sektioner af FH, Fagbevægelsens Hovedorganisation, og dermed en række andre fagforeninger, står bag Jobpatruljen, der ser de unges arbejdsvilkår efter i sømmene.

Netop i sommerferien er der mange unge, som bruger tiden på fritidsjobbet i eksempelvis grillbarer, kiosker, supermarkeder og forretninger.

Løn under sygdom

Jobpatruljen i det midt- og vestjyske har denne gang fokus på, om de unge får løn under sygdom.

I 2021 oplevede flere end halvdelen af de unge, Jobpatruljen snakkede med, at de ikke fik løn under sygdom, selvom de var berettigede til det. Det er vigtigt for de unge at huske at melde sig syge fra jobbet, og ikke selv begynde at bytte vagter med kollegerne.

Frivillige tager rundt

Jobpatruljen vil også have fokus på arbejdsplanlægning og arbejdstider og, at de erfarne kolleger tager godt imod de unge.

Én af de vigtigste rettigheder for unge til at holde styr på deres arbejdsliv er retten til at arbejde efter en arbejdsplan og kun stå til rådighed, når de får løn.

15 unge frivillige har i år meldt sig til at tage rundt med Jobpatruljen. De vil have en guide med til ungarbejderne, hvor de kan læse om reglerne på arbejdsmarkedet. Håbet er, at arbejdsgiverne vil læse nysgerrigt med, for det er i sidste ende deres ansvar, at reglerne bliver overholdt.