Kronprinsesse Mary dykker ned i DR's arkiver

Sammen med nyhedsværten Johannes Langkilde tager kronprinsesse Mary en tur ned ad memory lane i anledning af sin 50-års fødselsdag.

Udgivet:28. januar 2022, 14.22

Læsetid:1 minut

De temaer, som klippene og samtalen i portrætprogrammet "Mary 50 år - Man kan kun være sig selv" især dvæler ved, er mødet med kronprins Frederik i Australien, ankomsten til Danmark, brylluppet og parrets fire børn. Kronprinsesse Mary vil også fortælle om sin passion for den danske natur og sine største mærkesager - kvinders rettigheder og bekæmpelse af social isolation, afslører DR. (Arkivfoto).

KØBENHAVN Den 5. februar er det præcis 50 år siden, at kronprinsesse Mary kom til verden i Australien som borgelige Mary Elizabeth Donaldson.

I 2004 blev den borgerlige australier kronprinsesse af Danmark, da hun giftede sig med kronprins Frederik, og med et blev hendes liv forandret.

I anledning af den runde dag går kronprinsesse Mary sammen med nyhedsværten Johannes Langkilde på jagt i DR's arkiver. Sammen ser de tilbage på nogle af de største øjeblikke og begivenheder, der har formet kronprinsesse Marys liv i Danmark.

Det sker i portrætprogrammet "Mary 50 år - Man kan kun være sig selv", som sendes på selve fødselsdagen den 5. februar klokken 20.00 på DR1.

Det afslører DR i en pressemeddelelse. Her fortæller Johannes Langkilde, at kronprinsessen især var meget rørt over at gense bryllupsbillederne fra den store dag den 14. maj 2004, som ændrede hendes liv for altid.

- Hun var helt fra begyndelsen meget imødekommende og let at være sammen med. Derfor blev det også nemt for mig at have en god og afslappet samtale med hende, siger Johannes Langkilde i pressemeddelelsen.

Blandt nedslagspunkterne er foruden brylluppet parrets første møde i Sydney under OL i 2000, ankomsten til Danmark og forlovelsen og siden familieforøgelsen, da først prins Christian, så prinsesse Isabella og til sidst tvillingerne prins Vincent og prinsesse Josephine kom til verden.

"Mary 50 år - Man kan kun være sig selv" kan ses den 5. februar på DR1 klokken 20.00 og allerede fra klokken 06.00 om morgenen på DRTV.

/ritzau/