Læserbrev: Losseplads i biodiversitetens hellige navn

Området omkring gravhøjene på Højtoftegade bør holdes ved lige, mener en beboer på gaden

2. juni 2020, 15.57

Der er uberørt natur nok omkring Nørre Snede, mener Erik Olsen, der ønsker, at Ikast-Brande Kommune plejer området omkring gravhøjene på Højtoftegade i byen. Foto: Privat

LÆSERBREV Jeg er ikke talerør for beboerne på Højtoftegade i Nørre Snede. Alligevel er jeg naiv nok til at tro, at jeg har meningsfæller i området.

Jeg vil derfor gerne tillade mig at sende en tak til miljøafdelingen i Ikast-Brande Kommune for i biodiversitetens hellige navn at etablere en losseplads omkring gravhøjene på Højtoftegade.

Dette svineri har ganske enkelt gjort det umuligt at anvende området, der er meget brugt af omkringboende til at ophold eller færdsel af enhver art, idet græsset ikke bliver slået, og af den grund er meterhøjt. I øvrigt sammen med alverdens ukrudt.

Et modefænomen

De lokale idrætsforeninger afholder med mellemrum store stævner for omegnens børn og unge, eksempelvis Kelsen Cup. Her anvendes pladsen til parkering og ophold for udefra kommende gæster med grill og havestole. Da er man så nødsaget til at hyre en privat entreprenør til at gøre området brugeligt. Er det rimeligt?

Så derfor, få nu det græs slået, som dengang vi havde en fagmand i form af en gartner til at passe området, da var der altid pænt og ryddeligt.

Og stop så for guds skyld dette biodiversitets-fis. Det er et modefænomen, opfundet af biologer for at bevise deres eksistensberettigelse, og har ingen gang på jorden i vores område, der vel har de største områder af uberørt natur i Ikast-Brande.

Påstanden om, at der skulle ligge en besparelse i at undlade at slå græsset, holder jo ikke. Maskinerne er i området i forvejen, og mertidsforbruget skal måles i ganske få minutter.