Jubilæumshilsen fra menighedsrådsformanden

20. november 2019, 09.58

Menighedsrådsformand Trine Bæk. Foto: Privatfoto

Jubilæum En ung kirke er trukket i festtøjet. Der er kommet nyt betræk på stolesæderne, der er udført forskellige reparationer og malerarbejde og kirken ser ud, som var den født på ny.

Selv om det ikke er til at se det, er det 25 år siden, kirken blev bygget. Det blev imødeset med stor forventning og mange greb muligheden for at komme for at høre til her. Vi har grund til at være taknemmelige overfor de, der gik foran os og gjorde det muligt at bygge kirke på dette sted. Og kirken bygges der videre på - med levende sten. En altid positiv indstilling fra det omgivende samfund, naboer, skoler og institutioner gør det muligt at nå ud til mange. Vi mærker en stor opbakning fra de mange frivillige i og udenfor sognet, som viser stor villighed og glæde ved at give en hånd med, når der er brug for det.

Kirken er et særligt sted, hvor vi alle må komme og er velkomne, uanset hvilken bagage, vi har med. Kirken er det sted, hvor vi mødes i glæde og sorg. Kirken er det sted, hvor vi mærker Guds nærhed, at der er noget, der er større end os. Vi kan komme i kirken, sætte os ned og mærke rummet, nyde kunsten, lytte til ordene, synge med eller bare lytte til salmerne, men ellers kræves der ikke af os, at vi skal præstere noget, - vi kan bare komme som vi er, være som vi er.

At være menighedsråd i et aktivt sogn som Fonnesbæk kan til tider være udfordrende, men også en spændende opgave. Med den velvillighed, vi mødes af, og med den idérigdom, vores skønne præster og øvrige medarbejdere gennem alle årene har udvist, så er det ikke bare en opgave - men også en gave at være med til.

Hjertelig tillykke til hele sognet med 25-årsjubilæet.