Rundtur på kirkegården i Engesvang: Kirkegården i forandring

Engesvang Menighedsråd inviterer til gåtur med præsentation af det, der er ændret, og det, der kommer til at ske

Udgivet:27. august 2023, 10.00

Læsetid:1 minut

Kirkegårde forandrer sig i takt med de behov, som brugerne har. Foto: Privatfoto

ENGESVANG Virkelig meget viden om kulturhistorien om Engesvang kan aflæses i den måde, vi indretter vores kirkegård på. Det kan man få et indblik i tirsdag 29. august, når menighedsrådet indbyder til kirkegårdsvandring, fortæller Tina Vestergård fra menighedsrådet i en pressemeddelelse.

- Vi er gået i gang med en omlægning af kirkegården. Det vil vi gerne fortælle om, og ved samme lejlighed har vi fået John Juul til at pege på, hvordan man på kirkegården kan se, hvordan vores forhold til religion og gravsteder har ændret sig over de sidste 100 år, siger Tina Vestergård.

Begravelsestraditioner ændrer sig

Lige nu er man tvunget til at ændre på kirkegårdens indretning. Vore begravelsestraditioner har ændret sig, sådan at der er for mange tomme gravsteder.

- Vi har valgt at plante stauder på nogle gravsteder. Nogle gravsteder bruger vi nu til opbevaring af gravsten fra sløjfede grave, og vi ændrer en del af de store tomme gravsteder til urnegravsteder. Det glæder vi os til at fortælle mere om ved kirkegårdsvandringen, siger Tina Vestergård.

- Vi håber, at mange vil komme og giver deres mening til kende om de forandringer, der sker på kirkegårdene i disse år. Kirkegårdens udvikling er jo resultat af det, befolkningen ønsker, siger Tina Vestergård. Efter rundturen på kirkegården vil der være kaffe i sognehuset.