Socialt ansvar i praksis

19. september 2018, 08.55

John og Jannie Winther er udpeget til projektet »Vækst med social bundlinje«. Det har allerede givet pote, men der skal investeres en del tid i projektet. Foto: Flemming Thulstrup

IKAST Virksomheden JW Industri på Smedevej i Ikast er i vækst.

Der er godt 30 ansatte, og det kniber som mange andre steder med at få tilstrækkeligt med arbejdskraft.

- Det er næsten katastrofalt, siger John Winther, der er direktør hos JW Industri, hvor hustruen, Jannie, også er ansat.

Virksomheden har stort set altid haft et socialt tilsnit og påtaget sig et ansvar for også at få arbejdsmarkedets socialt udsatte i gang.

I forbindelse med projektet »Vækst med social bundlinje« har JW Industri i øjeblikket tre langtidsledige/udsatte i beskæftigelse.

- Da vi gik ind i dette projekt, skulle resten af holdet jo også være indforstået med det. Så der blev informeret om projektet til vore medarbejdere, og det blev heldigvis fuldt accepteret. De fleste er endda lidt stolte af, at vi kan være med til at hjælpe dem, der trænger til en hjælpende hånd for at blive en del af arbejdsmarkedet, fortæller John Winther.

- Vi har forskellige aftaler med de langtidsledige i forhold til mødetidspunkter og antal arbejdstimer i ugen. Det bliver aftalt med deres jobkonsulenter. Vi gør meget ud af, at de også skal mærke det sociale aspekt ved at være på arbejdsmarkedet. Blandt andet deltager de i størst muligt omfang i pauserne. Det synes vi er vigtigt, selvom man kun kan arbejde nogle få timer om ugen, fastslår John Winther.

Blandt andet har man langtidsledige, der først møder ind klokken 9.00 til pausen og først starter arbejdet efter pausen.

- De får også arbejdstøj som vores andre ansatte, så de kan føle sig som en del af holdet, som John Winther udtrykker det.

Det er med til, at den enkelte føler sig godt tilpas og er velkommen som en del af teamet.

- Vi har da ind imellem udfordringer med de udsatte langtidsledige. Der er til tider små ting, der skal rettes for at hjælpe vedkommende på rette kurs igen. Det kan for eksempel være, at man ikke kan overskue at arbejde på de aftalte tidspunkter. Vi har også oplevet en person, der ikke kunne komme på arbejde på grund af manglende transportmuligheder. Det fik vi løst ved at købe en cykel til ham, siger John Winther.

Han understreger, at det er vigtigt at gøre opmærksom på, at den enkelte gør en forskel.

- Vi fortæller, at vi er glade for ham, og at det rent faktisk har betydning for vores hverdag, at han kommer, siger JW Industris direktør.

God sparring

JW Industri har i den seneste periode været udvalgt til et storstilet projekt »Vækst med Social Bundlinje« sammen med Niebuhr og A.P. Auto og Maskinværksted fra Ikast. Desuden deltager firmaer fra Herning og Kolding.

Fra maj sidste år sidste år har de deltaget i fælles workshops og haft hyppige møder med forretningsudviklere fra Den Sociale Kapitalfond.

Projektet sigter overordnet på, at det skal være muligt at vækste på to bundlinjer - både den økonomiske og den sociale.

Projektet er nu gået ind i den anden fase, hvor det gælder om at få langtidsledige og udsatte borgere med ind i arbejdsfællesskabet, og i den forbindelse har man hos JW Industri ansat tre mænd i alderen 25-50 år i arbejdsprøvning, og det har nu ført til, at den ene nu bliver ansat som lærling.

- Det har været en win-win-situation for os. Vi har brugt en del tid på det, men har samtidig fået udbytterig sparring af eksperter fra Den Sociale Kapitalfond.

Det er Den Sociale Kapitalfond, der har udviklet »Vækst med social Bundlinje« i samarjde med TrygFonden, Bikubenfonden, Tuborgfondet og Markedsmodningsfonden under Erhvervsstyrelsen.

- Forretningsudviklerne fra Den Sociale Kapitalfond har givet os stor sparring, og det samme har vi oplevet gennem samarbejdet med Ikast-Brande Kommune og Erhvervsrådet, siger Jannie Winther.

Mange småopgaver

De udsatte ledige hos JW Industri har forskellige forudsætninger og derfor forskellige forløb, men John Winther understreger, at de er en del af holdet.

- I første omgang var det vanskeligt at sætte ord på, hvilke opgaver, de ledige skulle varetage. Men vi forhørte os hos vore medarbejdere om, hvilke opgaver de kunne se værdien i, at de udsatte ledige kunne udføre. Og der var overraskende mange, siger John Winther.

Der dukkede rigtig mange mindre gøremål op, der tilsammen udgjorde arbejdsopgaver, som vores medarbejdere i det daglige klarede ved siden af deres andre større opgaver og projekter.

Det kan være at klare byture, vaske og rengøre firmabiler eller noget helt tredje.

JW Industri blev skabt i 1994 og står bag agenturhandel med tekniske artikler, egen stålkomponent produktion, opbygning af komplekse industristyringer, engineering, underleverandør med produktion af udstyr gil fremstillingsindustrien indenfor mange brancher.

I 2010 opkøbte JW Industri »Scanhugger« og flyttede produktionen til Ikast.