400 elever startet op på ISI

I Ikast siger ISI Idrætsefterskole i denne uge velkommen til rekordmange elever fra hele landet

Udgivet:11. august 2021, 13.54

Læsetid:2 minutter

Bestyrelsesformand Palle Høj og direktør Torben Østergaard glæder sig over fuldt hus på ISI-skolerne ved skoleårets begyndelse. Foto: Privatfoto

SKOLESTART Hele 219 spændte idrætselever ankom søndag eftermiddag til ISI Idrætsefterskole, som det næste år danner rammen om det, der skal fylde i deres liv: En af skolens populære linjeidrætter, badminton, dans, cykling, fodbold, golf, håndbold eller volleyball, og skolegang i enten 9. eller 10. klasse.

På ISI tog lærere og medarbejdere som sædvanligt godt imod – og denne gang også med en helt ny 7. linjeidræt, da dans nu også er en del af udbuddet.

- Dans er en sportsgren i stor fremgang, og det er et vildt spændende projekt. Jeg er ikke i tvivl om, at vi her kan skabe en danselinje, der vil sætte nye standarder, hvor vi kombinerer dans på højt niveau med det eksisterende efterskolemiljø på ISI, siger direktør på ISI Torben Østergaard.

Højskole i fremgang

Udover at have en fyldt idrætsefterskole, kunne idrætshøjskolen i lørdags sige goddag til 75 nye højskoleelever, der er tilknyttet linjerne: fodbold, håndbold, fodboldtræner, håndboldtræner, fitness og underviser.

- Højskolerne i Danmark har fået et boost under coronaperioden, og det har vi heldigvis også kunnet mærke på ISI. Vi har lanceret en ny underviserlinje, som vi forventer os meget af, hvor vi sammen med Guldminen og MentorDanmark har formålet at udvikle og afprøve den gode underviser, siger ISI’s formand, Palle Høj.

Guldminen runder 100 elever

Idrætsfriskolen, Guldminen, der kører i et tæt samarbejde mellem ISI og FCM, funderet i Svend Eriks Smidts unikke læringsstile, kunne mandag byde velkommen til det tredje skoleår i skolens historie, nu med udbud af 0.-7. klasse, og cirka 100 forventningsfulde børn, som var klar til skolestart.

- Selv i vores mest optimistiske tanker, havde vi på forhånd ikke taget højde for, at Guldminen skulle udvikle sig så flot og hurtigt. Vi er både overvældede og taknemmelige for den positive modtagelse. Vi oplever hver dag glade børn i friskolen og glæder os over opbakningen fra forældre. Både fagligt - pædagogisk og sportsligt - og fra familier fra hele landet med skolesøgende børn med brændende interesse for håndbold og fodbold, siger Torben Østergaard.

Unikt sportsmiljø

På den modsatte side af vejen på Sportstar College bor i dag 140 sportselever, som udover fokus på deres sportsgren også går på en af områdets ungdomsuddannelser. Som nabo har ISI desuden folkeskolen Nordre Skole, som tager hul på syvende år med en sportslig grunduddannelse og idrætstalentklasser med hele 220 elever som del af de linjer. Det betyder, at cirka 750 børn og unge på forskelligt niveau har berøring med idrætten i Ikast.

- Det er en imponerende udvikling, skabt på visionære tanker, som også har krævet en visionær kommune. Der er synergier på kryds og tværs af både de lokale idrætsforeninger, campusmiljøet, Ikast by og hele kommunen. Det er klart at så mange nye elever giver et boost på alle parametre, også i forhold til bosætning, skattekroner og omsætning i områdets butikker, siger ISI formand, Palle Høj.