Hannibal Cup skifter navn: 1500 håndboldspillere mødes i Ikast

Tusindvis af håndboldspillere har gennem tiden deltaget i Hannibal Cup, som Ikast FS har stået for - nu er cuppen blevet solgt og har fået nyt navn

Udgivet:15. september 2022, 06.50

Læsetid:2 minutter

I 2019 var Ikast Avis også på pletten til det traditionsrige håndboldstævne. Foto: Tom Laursen

Mikkel Korsgaard Christensen
Journalist| mkc@herningfolkeblad.dk

HÅNDBOLD Gennem 49 år har Ikast FS holdt opstartsstævne med glade håndboldspillere. Et par af de spillere er kendte Ikast-drenge som Jens Poulsen og Jens Obel, og de er blandt hovedpersonerne i et helt særligt køb. Ikast FS Håndbold har nemlig solgt navnet Hannibal Cup, som nu skifter navn til DK Company Cup. Det skriver klubben i en pressemeddelelse.

- DK Company har bemærket det kæmpe stykke arbejde, der udføres i Ikast FS Håndbold, og det vil de gerne bakke op om og støtte ved at give noget tilbage til ungdomsarbejdet. DK Company har derfor valgt at købe navnet på stævnet, som i år har fundet sted for 50. gang, samtidig med at stævnet skifter navn, lyder det i presemeddelelsen.

Udsolgt i weekenden

Det er allerede i weekenden, at den traditionsrige håndboldcup - med det nye navn - finder sted. Forud for cuppen kan Jimmy Strøm Larsen fra Ikast FS Håndbold fortælle om en flot opbakning.

- Vi kan melde om alt udsolgt til turneringen i Ikast. Næsten 1500 håndboldspillere deltager sammen med ledere, forældre og andre, der benytter muligheden for at opleve stævnet live, siger Jimmy Strøm Larsen.

Han tilføjer videre, at Ikast FS Håndbold i de seneste par sæsoner har oplevet en stigende interesse for at deltage i stævnet, som skal ses som den sidste test, inden turneringen begynder.

- Klubbens forældre har ydet en massiv opbakning. De har grebet de opgaver, som de har fået tildelt med godt humør. siger Jimmy Strøm Larsen.

Mangel på sovepladser

Et lille minus er imidlertid til at få øje på. I år er cuppen begrænset til 128 hold, da der mangler indkvarteringspladser.

- Alle byskolerne i Ikast og Bording skal tages i brug til indkvartering. Klubben sørger for nattevagter på skolerne, og den opgave varetages af Beredskabsforbundet. Med hensyn til maden er bespisningen lagt i hænderne på klubbens forældre. Det bliver til omkring 7500 måltider i løbet af weekenden, forklarer Jimmy Strøm Larsen.

Han sender frem mod weekenden en stor tak til DK Company og naturligvis også de øvrige sponsorer.

- Det er naturligvis ikke nogen hemmelighed, at DK Company er en vigtig del af klubbens økonomi.

En mini-berømmelse

Næsten 300 kampe skal spilles i Sportscenter Ikast, hallerne ved Hyldgårdsskolen, Østre Skolehal samt Nordre Skolehal.

Som ved tidligere stævner vil Ikast FS Håndbold have en tv-dækning af hele stævnet.

- Vi har lavet en aftale med LokalUpdate.dk, som laver indslag under hele stævnet, og finalekampene bliver transmitteret live sammen med snak i studiet under og efter finalerne, siger Jimmy Strøm Larsen.