Garlands stjerner blomstrer

Gartneriet Garland har udvidet sortimentet til dette års åbent hus

Udgivet:22. november 2018, 16.43

Læsetid:1 minut

Sidsel Marie Nielsen, daglig leder på Gartneriet Garland, glæder sig til årets store åbningsdag, hvor drivhusene som noget ganske nyt indeholder spiselige blomster. Foto: Laila kempel

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

4 år siden

IKAST De står røde og storblomstrende i drivhusvarmen, og venter på julen. Euphorbia pulcherrima er det latinske navn for julestjernen, som mange danskere nyder at pynte hjemmet med, op til jul.

På den socialøkonomiske arbejdsplads Garland i Ikast, er de eksperter i at fremavle julestjernen, og på lørdag den 24. november, er de klar til at vise årets produktion frem til det traditionelle åbent hus.

I år har efterspørgslen af deres økologiske julestjerner dog været så stor, at de 25 medarbejdere og den 10 mand store personalestab har tænkt kreativt og har fyldt drivhuset op med husløg i mange forskellige størrelser, men også spiselige blomster, der giver maden et ekstra pift.

Garland har siden 2010 arbejdet med ideen om at skulle flytte væk fra Grøddevej og blive en del af aktiviteterne om Hjertet på Vestergade.

Daglig leder Sidsel Marie Nielsen håber, at det bliver en realitet i løbet af 2019/2020.

- Vi har fået lov til at få juletræerne, der stadig står på arealet, der en gang tilhørte Ikast Planteskole. Dem fælder vi og sælger. Og om alt går vel, så tror jeg også, at vi har fået en aftale med julemanden, der gerne vil dele karameller ud til børnene, siger Sidsel Marie Nielsen.

For udover de mange blomstrende julestjerner, så er der juledekorationer og kranse til salg, ligesom der er indrettet cafe med både kaffe og hjemmebagte småkager på menukortet.