Kreativ Ikast-stylist på Bornholm: Steinleins sommersucces

Indretningsstylist Trine Steinlein - ja, hun er gift med ham fra FCM - driver om sommeren med stor succes sit eget strandbars-koncept på Bornholm med blandt andet økologisk mad og yoga på stranden til trompetspil

30. juli 2020, 11.01

I Sandkaas på nordspidsen af Bornholm har Trine Steinlein fra Ikast omdannet en ældre iskiosk til et cool strandbarskoncept. Familien har sommerhus lige bag strandbaren, og derfor arbejder hun stort set hver eneste dag i de seks sommeruger, strandbaren holder åbent. Foto: Jette Aaes

IKAST-BORNHOLM Med millimeterpræcision bakker den store kølevogn ad den smalle vej helt op til bagdøren på det lille træhus på plænen. Chaufføren hopper ud, tørrer lidt sommersved af panden og får pallerne med dagens leverance sænket ned foran bagdøren. Inden han bekymret og på letsyngende bornholmsk spørger:

- Jamen, hvor skal du få plads til alt det, Trine?

- Det ved jeg heller ikke. Men jeg må jo bare skynde mig at sælge det hele igen, svarer hun midtjysk og beroligende til chaufføren.

Trine er indehaveren af huset, som er kernen i Sandkaas Strandbar - et tilbagelænet strandbars-koncept, som på få år er blevet en attraktion i Allinge-, Sandvig-, Tejn- og Sandkaas-områderne på nordspidsen af Bornholm.

Trine hedder Bjerregaard Steinlein til efternavn og er født og opvokset i Ikast. Hun er uddannet designer fra Teko i Herning og har igennem mere end 20 år arbejdet i mode- og livsstilsbranchen. Blandt andet som grundlægger af børnetøjsfirmaet Aya Naya og en overgang som medejer af modevirksomheden Minus.

Tid til forandring

Privat er hun gift med FC Midtjylland-direktør Claus Steinlein. Som hans dialekt med mellemrum afslører, er han bornholmer.

Under en forlænget weekend på hans fødeø for fire år siden, stod det pludselig klart for den kreative midtjyde, at det var tid til at skifte kurs.

- Jeg var i et vadested - mæt af jagten på at nå næste kollektion. Jeg luftede, at en strandbar i omgivelserne på Bornholm ville være den perfekte nye udfordring, fortæller Trine Steinlein.

Hjemmevant tæmmede hendes mand afleveringen og driblede straks i offensiven. Blot et opkald væk i Allinge vidste hans søster Lotte, at iskiosken i Sandkaas var til salg.

- Vi kørte forbi og kiggede. Det var en lille rød iskiosk, men jeg kunne med det samme visualisere, hvad den kunne udvikles til, siger Trine Steinlein.

På bar bund

Det var i 2016. Og Trine Steinlein var mildest talt på bar bund; hun anede intet om at drive strandbar. Den formelle del med alle lovpligtige tilladelser fra diverse myndigheder løste hun trinvist.

Mens hun tacklede den praktiske del, retningen, indretningen, stilen, med sin faglige baggrund:

- Jeg besluttede mig for at tage udgangspunkt i, hvad der ville tiltale og tiltrække mig selv ved en strandbar. Først og fremmest en afslappende stemning, hvor folk i alle aldre, unge, familier, kan hænge ud - hygge sig, slappe af, nyde naturen, lækkert simpelt og økologisk mad som morgenmad, tapas, sandwich, smoothies, en drink eller en is. I en stil med snert af badehotel.

Og så tog Trine Steinlein fat. Malede den blot 16 kvadratmeter lille kiosk sort med hvide rammer. Købte loungemøbler, borde og bænke - hovedsageligt fra Ikast-firmaet House Doctor, hvor hun efter lang tids »plageri« også fik lov at købe en cool, nyindrettet retro-campingvogn til at understrege stemningen af hyggelig ferie.

Yoga til bølgeskvulp

Konturen til Sandkaas Strandbar tog form og blev kronet med kontakt til tre lokale yogainstruktører.

På Sandkaas Strandbar er der således yoga hver morgen klokken ni. Uden tilmelding, kom bare frisk:

Trine og døtrene rykkede ind i familiens sommerhus i 2017 fra skoleferiens begyndelse. Tanken var, at døtrene, Alberte og Victoria, skulle give deres mor en hånd med, hvis der blev travlt.

Forstærkning fra Midtjylland

Det blev der. Lige fra åbningsdagen. - Vi fløj seks af pigernes veninder fra Ikast ind for at kunne følge med, siger Trine Steinlein.

Efter seks travle uger kunne hun se tilbage på en åbningssæson ud over den vildeste forventning.

-Via lokale kontakter fik Trine Steinlein kontakt til en trompetist. Hver morgen hele sommeren cykler Kaj Erik Mortensen således fra Allinge til Sandkaas med trompetkassen for at spille fra klippeskærene på stranden under yogatimens afsluttende afspænding.

- Med tiden er mange begyndt at dukke op om morgenen for bare at sidde i naturen, nyde trompetspillet sammen med udsigten ud over lagunen og helt til Christiansø i det fjerne, glæder Trine Steinlein sig.

Godt i gang med sin fjerde sæson glæder hun sig også over udviklingen i det, der begyndte som en løs tanke over en bornholmer-is.

- Jeg kunne ikke tænke mig at flytte herover permanent. Men vi nyder hver eneste travle og sjove sommer på den skønneste plet i Danmark, som i høj grad også inspirerer mig til mit øvrige arbejde med styling og indretning, siger den midtjyske strandsbarsindehaver.

Når solen skinner, er der kø det meste af dagen - fra morgenstund til solnedgang. Foto: Jette Aaes
Seks medarbejdere i sving på blot 16 kvadratmeter - forrest ældste datter Alberte Steinlein - giver pladsproblemer, når der er travlt. Til vinter bliver træbygningen bygget ud. Foto: Jette Aaes
Hver morgen klokken ni arrangerer Sandkaas Strandbar yoga til lyden af bølger, der ruller ind over lagunens sand og fuglesang. Foto: Jette Aaes
Bornholmske Kaj Erik Mortensen cykler hver morgen fra Allinge til strandbaren i Sandkaas for at spille trompet til yoga-afspændingen. Foto: Privat
Morgen-yoga på stranden er en populær aktivitet i Sandkaas Strandbar. Foto: Privat
Stemningen er afslappet, blomsterne vokser vildt i området og drinksene kolde. Foto: Privat
Campingvognen tilhørte oprindeligt livsstilsfirmaet House Doctor i Ikast, og beduinteltet bliver brugt under Folkemødet, mens Trine Steinlein resten af sommeren sælger brugskunst fra teltet. Foto: Jette Aaes
Strandbaren serverer både morgenmad, sandwicher og tapas. På træplatter formet som Bornholm. Foto: Jette Aaes
En af Trine Steinleins forcer er øjet for detaljerne. Kirkebænken langs huset købte hun i Løgumkloster, da kirken skulle renoveres. Foto: Jette Aaes