Home-Start Ikast-Brande hjælper pressede småbørnsfamilier: Nu har organisationen fået ny formand

Jens Erik Skals er ny formand for Home-Start Ikast-Brande. Han afløser den nu tidligere formand Poul Brønnum. Organisationens vigtige arbejde med familievenner prioriteres fortsat højt

Udgivet:22. marts 2022, 07.59

Læsetid:4 minutter

Dorthe Dybdahl (i.m.) har i flere år været familieven. Til højre ses koordinator i Home-Start Ikast-Brande og yderst til venstre ses Anna-Marie Klausen, som blev uddannet familieven i efteråret 2021.Home-Starts kerneydelse er det, der sker ude i familierne. Foto: Henrik Ole Jensen

Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør
Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør| +45 96 26 34 67 | mkc@herningfolkeblad.dk
Kære læser. Jeg dækker sundheds- og ældreområdet samt arbejdsmarkedsområdet i Ikast-Brande - men jeg skriver og interesserer mig for stort set alt. Jeg elsker at skrive features og menneskehistorier, og jeg går meget op i politik samt alt slags sport. Bor i Ikast, er gift og har to sønner. Holder meget af lange løbeture i naturen og samvær med familien.
Se flere artikler af Mikkel Korsgaard Christensen

2 år siden

FORMANDSSIFTE Når Dorthe Dybdahl har været på besøg som familieven, kører hun hjem med den dér følelse i maven: Følelsen af at have gjort en forskel for andre.

- En familieven besøger familien to timer om ugen, og det lyder ikke af meget, men jeg kan mærke, at vi gør en stor forskel. Det kan være hjælp til lige at tage opvasken. Det kan være hjælp til indkøb eller til at få børnene godt op om morgenen og hjælpe med at sende dem godt af sted. Det er hjælp, som lyder af lidt, men som betyder rigtig meget for de pågældende familier. Derfor er det meget tilfredsstillende for mig at være en del af det, lyder det fra Dorthe Dybdahl.

Hun er en af de frivillige, som bruger en del af sin fritid i Home-Start.

Home-Start Ikast-Brande støtter nemlig pressede småbørnsfamilier ved at stå for et match med frivillige, som bliver til familievenner.

Vigtigt arbejde forude

Dorthe Dybdahl er et godt eksempel på de tiltag, som Home-Start Ikast-Brande står bag, og den lokale afdeling har netop fået ny formand efter generalforsamlingen 15. marts. Nu forhenværende formand Poul Brønnum har trukket sig tilbage på grund af helbredsmæssige årsager og bliver dermed afløst af Jens Erik Skals.

- Her bliver udført et fantastisk stykke frivilligt arbejde i Home-Start Ikast-Brande, og det vil jeg selvfølgelig rigtig gerne være en del af, siger den nyslåede formand Jens Erik Skals.

Home-Start er en verdensomspændende organisation, som støtter børnefamilier i hele verden ud fra samme koncept. I Ikast-Brande har organisationen eksisteret siden 2013. Derudover har Home-Start Ikast-Brande ligeledes en genbrugsbutik i Møllegade.

- Overordnet går det godt med vores frivillige og også med antallet af dem, selvom vi selvfølgelig altid er interesseret i flere. Vi har fået nogle flotte omgivelser i vores genbrugsbutik i Møllegade, og butikken er vigtig for organisationens økonomi, for vi har selvfølgelig brug for en god balance i økonomien, lyder det fra Jens Erik Skals.

Et voksende behov

Han tilføjer, at Home-Start Ikast-Brande for kort tid siden har uddannet seks nye familievenner, og han vurderer, at Home-Start Ikast-Brande gennem årene har uddannet omkring 105 familievenner, men at alle de frivillige langt fra er aktive længere.

- Vi lever i en tid, hvor behovet for familievenner til udsatte familier er større end nogensinde, så vi får formentlig brug for flere på sigt. I vores genbrugsbutik har vi lige nu en god stemning, så vi håber selvfølgelig, at vi kan forblive attraktive, og det vil jeg som formand også være med til at videreudvikle, siger Jens Erik Skals, som også sender et par rosende ord i retning af koordinatoren hos Home-Start Ikast-Brande, Hanne Hebsgaard.

- Hanne gør et rigtig godt stykke arbejde - også blandt andet ved uddannelsen af vores familievenner, siger Jens Erik Skals med henvisning til organisationens uddannelsesforløb med Hanne Hebsgaard, hvor de frivillige får 20 timers kursus og blandt andet lærer at lytte, at skabe relationer - og ligeledes at fremhæve egne styrker.

Hanne Hebsgaard sender roserne direkte tilbage til familievennerne.

- De er Home-Starts VIP-personer. Det er kloge, omsorgsfulde og praktisk begavede frivillige, som sætter en forandring i gang ude hos familierne ved deres tilstedeværelse, og som vælger at bruge deres fritid på at skabe relationer til mennesker, de ikke kender i forvejen. Familievennerne følges med familien på et stykke af deres livsvej - også når det er op ad bakke, så det fortjener en kæmpe respekt, siger Hanne Hebsgaard.

Koordinatoren sender også et respektfuldt tak til den nu tidligere formand Poul Brønnum.

- Poul har været en dygtig formand. Han har et stort hjerte for det arbejde, der gøres i familierne, og han er en mand, jeg har kunnet stole på og regne med, samtidig med, at han har sørget for, at der var penge nok i kassen, siger Hanne Hebsgaard.

Årligt har Home-Start Ikast-Brande støttet mellem 35 og 45 familier, og lige nu har genbrugsbutikken i Møllegade 22 frivillige, og alt i alt har 92 forskellige personer været engageret i butikken.

Jens Erik Skals er ny formand for Home-Start Ikast-Brande, og han ser frem til at videreføre organisationens arbejde. Han afløser Poul Brønnum. Foto: Pr-Foto