Igen 2500 dyr til Danmarks største dyrskue

LANDBRUG Husdyr fra hele landet strømmer til Landsskuet i Herning den 4.-6. juli

Udgivet:03. juli 2013, 08.09

Læsetid:2 minutter

Igen 2500 dyr til Danmarks største dyrskue

Steen Hebsgaard
| hebs@ikastavis.dk

DYRSKUE Når dyrskuet i Herning om tre uger slår portene op til Landsskuet 2013, vil tæt ved 2500 af landets allerbedste dyr indtage staldene for at kæmpe om point og ærespræmier.

Det er et tilmeldingsantal til landets største dyrskue, som i de seneste fem år kun overgås af sidste års rekord på næsten 2700 dyr.

 

"Vi var sidste år blandt andet begunstiget af, at udstillere af Limousine fordoblede antallet af dyr i anledning af racens verdenskongres på Landsskuepladsen. Vi havde derfor indstillet os på færre dyr i år og er glade for den trods alt store opbakning i en tid, hvor kvægbruget er presset", siger Niels Kristian Fruergaard, Landsskuets leder.

Mælkeproducenterne stiller med 619 køer, hvoraf næsten halvdelen er sortbrogede, mens de 15 kødkvægsracer er repræsenteret med 480 renracede dyr. Dertil kommer 16 kødkvægskrydsninger, der som noget nyt også kommer under dommernes strenge blik og får tildelt point. Hidtil har krydsningsdyr blot været udstillet som demonstration af krydsningsmulighederne mellem de forskellige racer.

"Konkurrencer, hvor det ikke gælder om at leve op til bestemte racekrav, men derimod at være et imponerende slagtedyr af blandet race, er meget populære i udlandet. Vi ser derfor sammen med Dansk Kødkvæg frem til at afprøve et sådant DM i bøf på Landsskuet", siger Niels Kristian Fruergaard.

Masser af heste

En stor del af de forventede cirka 50.000 gæster den 4.-6. juli kommer for at se på heste. 385 dyr, der repræsenterer hele 23 forskellige racer, dukker op på pladsen for at deltage i konkurrencer, shows og de særlige aktiviteter på Heste For Alle-banen.