En faglig og menneskelig rejse er i fuld gang

Den internationale skole fejrede hinanden, kammeratskabet og nysgerrigheden til Graduation Day

Udgivet:21. juni 2017, 13.40

Læsetid:3 minutter

De ældste elever fra Early Years - Reception - opførte et fint show, inden Graduation Day begyndte. ? Foto: MIkkel korsgaard christensen

Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør| +45 96 26 34 67 | mkc@herningfolkeblad.dk
Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør| +45 96 26 34 67 | mkc@herningfolkeblad.dk
Kære læser. Jeg dækker sundheds- og ældreområdet samt arbejdsmarkedsområdet i Ikast-Brande - men jeg skriver og interesserer mig for stort set alt. Jeg elsker at skrive features og menneskehistorier, og jeg går meget op i politik samt alt slags sport. Bor i Ikast, er gift og har to sønner. Holder meget af lange løbeture i naturen og samvær med familien.
Se flere artikler af Mikkel Korsgaard Christensen

6 år siden

IKAST Den internationale skole var stuvendes fyldt, da Early Years og Year 6-eleverne blev hyldet til Graduation Day. Early Years svarer til, hvad man andre steder kender som børnehaveafdelingen, mens Year 6 svarer til 5. klasse. Hos Year 6-eleverne står de nu ikke blot overfor et skift fra Primary school til Secondary school. De står ifølge rektor Ricardo Passo også overfor et kommende skift i livet og som mennesker.

- Når vi en tidlig og regnfuld morgen, uden den store motivation for at komme i skole, alligevel møder op og bliver klogere, så er det rart, at vi på en dag som denne indser, hvorfor vi vælger at møde op hver morgen. I bliver klogere, dygtigere og forandrer jer, lød det fra rektoren, som fulgte op med et eksempel på en af de forandringer, eleverne vil møde i de kommende år.

- Inden længe kommer I til at lugte anderledes, forklarede Ricardo Passo, mens særligt drengene kiggede uforstående på hinanden, mens en enkelt med opspærrede øjne diskret lugtede til sin bluse. Ricardo Passo fortsatte med et grin sit budskab.

- Bare rolig. Det er ikke nogen dårlig lugt. Okay, jeg indrømmer - det er heller ikke en god lugt. Og jeres stemme - drenge - den vil ændre sig lige pludselig, mens I piger vil have dage, hvor I er sure. Over et eller andet. På en eller anden. I ved det ikke helt, og det kommer og går flere gange i løbet af en dag, hvor særligt jeres forældre er ekstra dumme, lød det fra Ricardo Passo, som efterfølgende kunne løfte sløret for, at denne pludselige forandring også kendes som teenageårene.

- I gennemgår en udvikling både som mennesker og her i skolen. I skal bare vide, at vi er her for jer hele vejen. Husk at smile og husk at grine, så skal det hele nok gå, afsluttede Passo til massive klapsalver fra børn og voksne.

Hilsen til hver og en

Inden talerne havde børnene i fællesskab opført et fint show, hvor især de yngste med et imponerende mod stod alene foran de mange fremmødte og fortalte deres navn.

Efterfølgende tog deres teamleder ordet og forklarede lidt om hver enkel elev fra det såkaldte Reception, som nu rykker op i »primary school«.

En fin præstation med sjove anekdoter, som de 4-5 årige smilende tog imod, mens blitzene fra de mange kameraer knipsede i kor.

Nyt år med nye muligheder

Endnu en tale ventede eleverne og deres forældre, da formanden for bestyrelsen, Niels Laurits Thygesen, rejste sig og gav eleverne sine bedste råd.

- I ser fantastisk ud alle sammen. Jeg er sikker på, at jeres forældre er stolte af hver og en af jer. Year 6 har gjort det fremragende, og I vil blive udfordret på en anden måde nu. Det tror jeg, I er klar til. For jer alle gælder det, at I skal huske at fortsætte med at lære, med at udforske, med at lege. Og husk så at grine og smile hver gang, I har mulighed for det, lød det opløftende fra formanden.

Niels Laurits Thygesen opfordrede herefter børnene til at nyde deres sommerferie og samtidig se frem mod det kommende skoleår.

- Når I kommer tilbage står den nye bygning klar. Vi får street sport, et multirum, et refleksionsrum, cafeteria og meget mere, forklarede Niels Laurits Thygesen.

Formiddagen gik med yderligere to opvisninger fra børnene tilført en masse grin og krammere blandt de mange sommerparate elever og deres forældre.