Tøj til private og alle landets soldater

Niels Mikkelsens Trikotagefabrik er nyt medlem af Vores Ikast

Udgivet:30. december 2019, 13.45

Læsetid:2 minutter

Direktør Bent Mikkelsen på lageret, hvor der er fyldt med kasser med undertøj til hospitalerne. Foto: Jacob Hove

Jacob Hove
Debatredaktør| +45 96 26 37 11 | jah@herningfolkeblad.dk
Jacob Hove
Debatredaktør| +45 96 26 37 11 | jah@herningfolkeblad.dk
Færdiguddannet i 2010 fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og Syddansk Universitet. Ansat på Folkebladet siden 2017.
Se flere artikler af Jacob Hove

3 år siden

Ikast Niels Mikkelsens Trikotagefabrik har siden 1947 leveret undertøj til det danske forsvar, og det er stadig en stor del af Ikast-virksomhedens forretning at klæde alle landets soldater på.

I spidsen for Niels Mikkelsens Trikotagefabrik er direktør Bent Mikkelsen, der på trods af navnet ikke er i familie med virksomhedens grundlægger. Virksomheden er derimod ejet af to af Niels Mikkelsens børnebørn.

- Vi er alene om at levere undertøj til Forsvaret, siger Bent Mikkelsen, der fortæller, at virksomheden også leverer en masse tøj til patienter på sygehusene.

- Så skulle du være så uheldig at komme på sygehuset, så er det vores smarte tøj, du får på, siger Bent Mikkelsen.

Han har været direktør i 13 år og fortæller, at Niels Mikkelsens Trikotagefabrik var den sidste virksomhed i Ikast, der lukkede sin syafdeling.

- Det var meget magtpåliggende for vores ejere at have syerske til det sidste, så det var en sort dag, da vi for 10 år siden måtte fyre vores syersker, siger Bent Mikkelsen.

I dag bliver tøjet produceret i Polen, men metervarerne bliver strikket i Ikast og bliver leveret fra den gamle bygning på Strøget.

- Engang lå vi rigtig godt og centralt i byen, fordi vi lå tæt på jernbanen, men nu er placeringen ikke så praktisk længere. Det er svært for lastbilerne at komme herind og hente varerne, men vi var her først.

Nye krav

For fem år siden købte Niels Mikkelsens Trikotagefabrik virksomheden Timetex Design og fik således udvidet forretningen.

Udover tøjproduktion til Forsvaret og sygehus laver virksomheden tøj for 19 såkaldte private labels. Det er mærker som Mads Nørgaard, Samsøe & Samsøe og det eksklusive Loow. Kunderne bestemmer designet, mens Niels Mikkelsens Trikotagefabrik sørger for at få det lavet.

Derudover er der knyttet en webshop til, ligesom der også er åbent for, at lokale kan komme ind og købe tøj.

Om fremtiden siger Bent Mikkelsen, at efterspørgslen på økologisk bomuld nok vil fortsætte med at stige.

- Der er stor fokus på kvalitet og pris, men også arbejdsvilkårene for dem, der laver vores tøj. Vores medarbejdere i Polen har samme arbejdsmiljø, som de syerske vi havde i Ikast for 10 år siden.

Faktisk er symaskinerne fra Ikast blevet flyttet ned på virksomheden i Polen, så de lever med andre ord videre.

Niels Mikkelsens Trikotagefabrik har syv ansatte.