Så et hul i markedet: Ikast-kvinde springer ud som selvstændig med bæredygtig idé

21-årige Cecilie Ravnholt satser på virksomheden Everglass.dk, som udlejer elegante, genanvendelige og brudsikre plastglas

Udgivet:20. maj 2022, 07.21

Læsetid:3 minutter

Cecilie Ravnholt har længe gået med en drøm om at blive selvstændig iværksætter. Da idéen kom, slog hun til. Foto: Tom Laursen

Mikkel Korsgaard Christensen
Journalist| mkc@herningfolkeblad.dk

IVÆRKSÆTTER Hun holder glasset op mod lyset og drejer det en halv omgang. Det er svært at se, men faktisk er det af plastik.

21-årige Cecilie Ravnholt smiler og tænker tilbage på de seneste måneder.

- Det har været vildt. Jeg er gået fra nul til hundrede. Nogle gange skal man bare gøre det, så det gjorde jeg, siger Ikast-pigen.

For lidt over en måned siden sprang hun ud som selvstændig med firmaet Everglass.dk. Her tilbyder Cecilie Ravnholt udlejning af brudsikre plastglas til eksempelvis festarrangementer.

- Og så er de genanvendelige og ikke mindst elegante, tilføjer iværksætteren, mens hun viser flere eksempler på plastglas, man kan leje.

- Der er lidt af det hele. Rødvinsglas, hvidvinsglas, vandglas, drinksglas, ølglas. Vi har til hele festen, fortæller hun.

Hun lægger særlig vægt på genanvendeligheden, som sikrer bæredygtigheden.

- Jeg går selvfølgelig op i bæredygtighed og i klimaet, selv om jeg ikke er den, der demonstrerer på gaden. Jeg tror på, at hvis bæredygtighed bliver gjort nemt og let tilgængeligt for folk, så bliver det også nemmere at inkorporere bæredygtighed i hverdagen, og så bliver det mere naturligt at vælge det til, fortæller Cecilie Ravnholt.

En lysende idé

Hun driver Everglass.dk sammen med en anden Ikast-iværksætter. Han hedder Søren Ross og er desuden indehaver af Køkkenpiraterne samt Et Trin Op.

- Søren har været en kæmpe støtte. Han fungerer som en slags »silent partner« og mentor. Jeg har arbejdet for ham i et par år, og her har vi opdaget ude til arrangementer, at der er en efterspørgsel efter at erstatte de traditionelle glas. Men almindelige plastikglas i supermarkederne er både dyre og går let i stykker. Med Everglass får man mulighed for elegante plastglas, man slipper for glasskår, man får ens glas til sit selskab, og så slipper man for at vaske op, understreger Cecilie Ravnholt, og uddyber videre, hvorfor plastglassene egentlig er bæredygtige.

- Alle vores glas er som nævnt genanvendelige. De kan cirka holde til at blive vasket 2000 gange, og når de ikke er pæne længere, knuses plastglassene, smeltes og støbes til nye. På den måde er det hele cirkulært. Det skal være slut med spild af naturens ressourcer, siger Cecilie Ravnholt.

God feedback

Glassene hos Everglass.dk er danskproducerede af virksomheden Glass4ever. Efter endt levetid køber producenten glassene tilbage af Cecilie Ravnholt, smelter dem om, og derefter er det muligt for Ikast-iværksætteren at købe glassene tilbage igen.

- Glassene er dermed skabt påny af det samme produkt. Intet går til spilde. Selv om vi ikke har været i gang særlig længe, er jeg meget glad for de positive tilbagemeldinger, vi har fået fra kunderne. Efter at have undersøgt markedet er det ikke lykkedes at finde andre, som tilbyder det samme som Everglass.dk. Jeg har desuden undersøgt, at prisen i gennemsnit ligger på 6,5 kroner for plastikglas, hvis man eksempelvis går i supermarkedet. Hos Everglass.dk har vi en stykpris på otte kroner, og så tilbyder vi forskellige pakkeløsninger, hvor man kan spare lidt. Tanken bag idéen er, at folk gerne vil betale lidt mere for til gengæld at få nogle brudsikre plastglas, hvor man stort set ikke kan se forskellen fra traditionelle glas - samtidig med at man er klimabevidst, forklarer Cecilie Ravnholt.

Til daglig studerer Cecilie Ravnholt til markedsføringsøkonom og arbejder desuden også som handicapmedhjælper.

Udvalget er bredt hos Everglass.dk. Som kunde skal man blot skylle glassene inden returneringen. Foto: Tom Laursen