Sådan gik kampen: FCM satte lokalrivaler på plads og strøg til tops

Anders Dreyer strålede, da FC Midtjylland landede en sikker 3-0-sejr over Silkeborg og ligger nu nummer ét i Superligaen. Genoplev kampen, som den udspillede sig i livebloggen

20. august 2021, 18.57

Anders Dreyer har grund til det brede smil. Han tegnede sig for en forrygende assist og et næsten ligeså flot mål, da FC Midtjylland satte lokalrivalerne fra Silkeborg til vægs. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

FODBOLD Der var aldrig tvivl om tipstegnet, da FC Midtjylland fredag aften tog imod oprykkerne fra Silkeborg IF.

De danske vicemestre vandt 3-0 efter 2-0 ved pausen i et seværdigt lokalopgør. Anders Dreyer var stjernen, der lyste klarest på aftenen med ét mål, én assist og flere andre fine aktioner.

Men det var den modsatte kantspiller, der åbnede ballet. Der var ikke engang spillet tre minutter, da altid pågående Gustav Isaksen brød igennem i højre side af feltet. Silkeborgs anfører og venstreback, Gustav Dahl, hev åbenlyst i den unge kantspiller. Det må man ikke, og Isaksen takkede for tilbuddet og lod sig falde i feltet. Straffespark.

Evander Ferreira, der har åbnet denne sæson strålende, sendte køligt bolden i nettet til 1-0 efter godt et minuts ventetid med det obligatoriske VAR-tjek. 1-0 til FCM.

Og allerede i det ottende minut lå bolden i nettet igen. Men denne gang blev målet annulleret.

Evander Ferreira sendte bolden i panden på Erik Sviatchenko et pænt stykke fra mål. Han headede bolden over mod fjerneste stolpe, hvor Paulinho kom stormende og scorede. Det var tydeligvis smart indstuderet. Men også lidt for smart, mente man i VAR-vognen. Joel Andersson begik en forseelse midt for mål, som var med til at sikre, at der var frit spil for Paulinho.

Silkeborg ville også noget. I midten af første halvleg virkede FCM næsten for komfortable, og der viste oprykkerne fra Søhøjlandet sig fint frem.

Drømme-solo af Dreyer

Men inden de to hold gik til pause, satte vicemestrene trumf på. FCM erobrede bolden højt i banen, og Anders Dreyer snød to Silkeborg-spillere og målmand Nicolai Larsen, inden han fra baglinjen chippede bolden ind foran mål, hvor Pione Sisto ikke kunne undgå at score. 2-0.

Det var Dreyers femte assist i sæsonen. Han udbyggede dermed sin føring på Superligaens assistliste.

Silkeborg havde en dobbeltchance bare ét minut inde i anden halvleg, som burde have givet en reducering. Nicklas Helenius’ forsøg blev reddet af Elias Olafsson i FCM-målet, mens Sebastian Jørgensen på forunderlig vis prikkede den løse ripost forbi det nøgne mål.

Syle-spids kontra til 3-0

Så var Anders Dreyer anderledes skarp. Efter en time satte værterne en sylespids omstilling i gang. Gustav Isaksen modtog en hård, flad aflevering og sendte bolden videre Anders Dreyer. Og så gjorde dagens mand tingene færdig. Dreyer styrede ind i feltet, hvor André Calisir blev rykket først den ene vej, og så den anden, inden Dreyer sendte bolden i nettet til 3-0.

Det var selvsagt dødsstødet til Silkeborgs i forvejen spinkle comebackhåb. Også selv om Nicklas Helenius senere fik bolden i nettet efter et fint opspil og præcist indlæg fra Rasmus Carstensen. Helenius var offside, og målet blev annulleret.

Op på førstepladsen

FCM havde et par muligheder for at øge føringen ved Awer Mabil, Anders Dreyer og Erik Sviatchenko. Men det blev ved de 3-0.

Med sejren rykker FC Midtjylland op på førstepladsen i Superligaen. I hvert fald for en stund. Randers FC kan tage duksepladsen tilbage på søndag, når de får besøg af AaB.

Herunder kan du genopleve kampen, som den udspillede sig i vores liveblog: