Kommerciel vækst: HIH lander femte hovedsponsor

Spar Nord bliver ny hovedsponsor i Herning-Ikast Håndbold. Klubben har dermed fem virksomheder i sin hovedsponsorgruppe. Klubbens kommercielle indtægter løftes

30. juni 2021, 10.33

HIH-direktør Daniel Grønhøj (t.v.) byder - sammen med spillerne Simone Petersen og Emma Friis - Spar Nord og direktør Hans Erik Jessen velkommen som femte hovedsponsor i klubben. Foto: PR-foto

HÅNDBOLD Top-fire i EHF European League, bronzemedaljer i DM-slutspillet og en tredjeplads i landspokalturneringen, Santander Cup.

Sportsligt leverede Herning-Ikast Håndbold flotte resultater i den forgangne sæson, og bedre end mange eksperter havde spået.

Men også uden for banen er der fremgang at spore. HIH præsenterede i april Hanstholm Køkken som ny hovedsponsor, og nu følger Spar Nord trop og træder ind i hovedsponsorgruppen, der også tæller virksomhederne Klima Huse, Danspin og IBF.

Aftalen med Spar Nord gælder for tre sæsoner.

- Det viser igen, at vi er en attraktiv samarbejdspartner for erhvervslivet. Vi har et godt produkt med de sportslige resultater, vi leverer, og den eksponeringsplatform og det netværk, vi tilbyder, siger Daniel Grønhøj, direktør for Herning-Ikast Håndbold.

Råd til bredere trup

Klubben har i mange år været vant til at have fire virksomheder i hovedsponsorgruppen. Med en femte partner i den kategori følger selvsagt også større økonomiske muskler.

Men man skal alligevel ikke forvente, at der bliver yderligere spillerindkøb op til den kommende sæson.

- Truppen er på plads. Vi har jo været tidligt ude og sikret en både dyrere og bredere trup, end vi havde sidste år. Det er klart, at det også kræver nogle indtægter - og der er vi godt på vej. Vi har jo sagt, at vi ikke vil levere underskud længere, så der skal arbejdes for det, siger Daniel Grønhøj med et smil.

Den finansielle sektor og banker især fylder meget blandt sportssponsorater, og Herning-Ikast Håndbold har også adskillige banker blandt sine sponsorer. Men det er første gang - i hvert fald i nyere tid - at klubben har en bank blandt sine hovedsponsorer.

- Spar Nord har stor erfaring med sponsorater inden for sportens verden, og det var en god dialog fra første færd. Det er en stor, national partner, som vi er stolte over at få med i hovedsponsorgruppen, siger Daniel Grønhøj om Spar Nord, der blandt andet også er hovedsponsor for Superligaklubben AaB.

Læs også
HIH får ny hovedsponsor til 2024: En aftale med hjertet og hjernen

Vil styrke lokale relationer

Spar Nord har 55 afdelinger i landet - heriblandt også en i Herning, hvor Hans Erik Jessen er direktør.

- Her i banken kan vi godt lide sport og kultur, og vi er i forvejen engageret i mange forskellige ting i området. Derfor syntes vi også, at det var på tide, at vi blev endnu mere synlige i Herning-Ikast Håndbold og lokalområdet, hvor vi gennem længere tid har haft en god vækst. Så nu giver vi lidt tilbage, og det, synes vi, er helt på sin plads, siger Hans Erik Jessen i en pressemeddelelse fra klubben.

- Det er et sponsorat, der er lavet både med hjertet og hjernen, for vi kan jo sagtens se, at der er en masse interessante personer i klubbens sponsorkreds, som vi ser frem til at komme til at danne relationer til. Netop det med relationer er vigtigt for os, og det tager tid at skabe gode relationer, hvilket længden af sponsoratet også bærer præg af. Vi kommer til at være synlige på mange forskellige måder, og vi glæder os til den kommende sæson, tilføjer bankdirektør Hans Erik Jessen.

Læs også
Halvdelen har lokale rødder: Stor HIH-dominans i landsholdets udviklingstrup