Mod på nye kulturelle fællesskaber

»Kulturen i Ikast-Brande er highlightet med ny kultur-politik« siger Helle Mathiasen (Å)

6. maj 2017, 13.26

Helle Mathiasen: Vi har fået en god kulturpolitik Foto: Steen Hebsgaard

IKAST-BRANDe Møllevingerne på den gamle Uhre Mølle svingede rundt i blæsten. Solen skinnede fra en skyfri himmel ned på en flok storsmilende »kultur-ambassadører« fra Ikast-Brande Kommune, der forleden var samlet for at runde det sidste års arbejde med kommunens kulturpolitik af.

Kommunen havde inviteret de mange, som har deltaget med input, ideer og inspiration, til en gang smørrebrød, musik og et klap på skulderen.

Men også en lovning på at man ikke vil lade kontakten til og mellem kulturambassadørerne dø ud - fordi byrådet har vedtaget en politik for området.

Mødet fandt meget passende sted i lokalerne ved Uhre Mølle, der var en passende historisk ramme om en historisk begivenhed.

Den første af sin slags

- Kulturpolitikken er den første af sin slags her i kommunen. Blev den så god, og gik det som forventet? spurgte formanden for kultur- og fritidsudvalget, Helle Mathiasen, i sin tale til ambassadørne.

Og hun havde svaret med:

- Bestemt. Det er jo en politik, som er blevet vendt og drejet og med god borgerinddragelse. Resultatet er blevet rigtig solidt. Det lever op til den måde, vi laver politikker på her i vores kommune. Den signalerer klare retninger, og målsætninger. Vi er nået i mål, vi har fået highlightet kulturen i Ikast-Brande, og vi glæder os nu til at alle jer kulturiværksættere derude nu skal til at omsætte politikken i praksis. Vi tror på at det sidste års tid, har rystet os sammen og givet os mod på nye kulturelle fællesskaber, sagde udvalgsformanden, der overlod om ikke ordet så musikken og sangen til Operaen i Midten.

Så alt i mens møllevingerne uden for drejede rundt, underholdt Carl Nielsen Jazz Trio med nationalkomponisten udsat for jazzarrangementer.

Møllelauget ved Uhre Mølle sørgede for, at vingerne drejede rundt Foto: Steen hebsgaard
Operaen i Midten underholdt med en jazztrio, der spillede Carl Nielsen-værker Foto: Steen Hebsgaard