Fortsat fremgang i Thygesen Textile Group - 30 millioner i overskud

Omsætning øget til 218 millioner og resultatet blev 30 millioner før skat

Udgivet:04. juli 2017, 08.44

Læsetid:2 minutter

Niels L. Thygesen forventer også fremover en positiv udvikling Privatfoto

6 år siden

IKAST Tekstilkoncernen Thygesen Textile Group A/S, der ejes af Niels Laurits Thygesen, Ikast, kommer ud af sidste regnskabsår med en omsætning på 218 milioner kroner mod 169 millioner sidste år og et resultat før skat på 30 millioner. Selskabets egenkapital er øget fra 136 til 153 millioner kroner.

Koncernen består af ejerandele i Thygesen Textile Solutions A/S, Ikast, og i det tyske selskab Müller Textil GmbH, ligesom selskabet har porteføljeinvesteringer i tyske og danske boligejendomme.

Resultatet er præget af fremgang inden for alle koncernens forretningsområder.

Selskabet ejer 50 procent af Thygesen Textile Solutions A/S (TTS). De resterende 50 procent ejes af Niels Laurits Thygesens sønner, Jens og Morten Thygesen. TTS tilbyder tekstilløsninger inden for forskellige segmenter og har præsteret et resultat før skat på 10,6 millioner kroner, hvilket er en lille stigning i forhold til sidste år. Driftsselskaberne under TTS er følgende:

Ease.dk A/S, The Headwear Company A/S, Thygesen og Birk Fabrics A/S, Innflow A/S, Thygesen Textile Vietnam Ltd.

Væksten tegnes især af:

* Selskabet Ease.dk som følge af aktivitet tilkøbt ved regnskabsårets begyndelse inden for private label damemode.

* Selskabet Innflow, der beskæftiger sig med strømper og accessories til især dagligvarehandelen.

* Thygesen Textile Vietnam, der er leverandør af strikkede metervarer og færdigvarer og i regnskabsåret har indviet ny fabrik med henblik på en udvidelse af sykapaciteten, hvilket har været medvirkende til en stor omsætnings- og indtjeningsfremgang.

Efter regnskabsårets udløb har TTS afhændet sin 50 procent ejerandel i Thygesen & Birk Fabrics A/S til Birk Jersey of Denmark A/S.

Thygesen Textile Group A/S har endvidere en ejerandel i det tyske selskab Müller Textil GmbH, der har realiseret en væsentlig stigning i både omsætning og indtjening, især inden for salg af tekstilprodukter til automobilindustrien.

Moderne og innovativ

Bestyrelsesformand Niels L. Thygesen udtaler:

- Vi glæder os over, at Thygesen Textile Solutions over en årrække har udviklet sig fra at være en traditionel produktionsvirksomhed til en moderne og innovativ virksomhed i kraft af nye aktiviteter. Endvidere at vi har et fortsat meget positivt afkast af vores ejerandel i Müller Textil i Tyskland.

- Vi forventer også fremover en positiv udvikling inden for alle forretningsområder, såvel organisk som ved opkøb.