Sommerferien byder på sang og musik i kirkerne

Fra fællessang til jazz og Cash. I løbet af juli er der masser af musikalske arrangementer i de lokale kirker.

Udgivet:03. juli 2023, 15.26

Læsetid:2 minutter

Sommeren byder på masser af musik i de lokale kirker – blandt andet med trioen Hvalfugl, der spiller i Fonnesbæk Kirke 12. juli. PR-foto

3 måneder siden

Mens mange af de faste aktiviteter i kirker og sognehuse holder sommerferie de kommende uger, er der masser af musik i kirkerne. Både for dem, der vil lytte, og for dem, der gerne selv vil deltage i musikken.

Der er tradition for, at der hen over sommeren bliver arrangeret koncerter rundt i de lokale kirker. Sådan er det også i år – blandt andet onsdag 12. juli, hvor trioen Hvalfugl spiller i Fonnesbæk Kirke. Hvalfugl kommer fra Aarhus og bygger bro mellem nordisk folkemusik og jazz.

Onsdag 26. juli er der sommerkoncert i Faurholt Kirke. Her kan man opleve sanger og guitarist Joachim Rahbek Iversen fortolke Johnny Cash. Den amerikanske countrystjerne, der døde i 2003, var en kompleks størrelse. Han levede et turbulent liv, der i perioder var præget af stoffer og alkohol, og samtidig var han en stærkt troende og aktiv kristen. Mange af hans sange forholder sig til de kontraster, han selv levede med, og dem kan man blive klogere på ved sommerkoncerten i Faurholt Kirke.

Højskolesang til byfesten

Bording Kirke byder på koncert i forbindelse med byfesten torsdag 17. august. Temaet for koncerten er Højskolesangbogen. Her kommer kirkemusiker og komponist Anne Odgaard og spiller, synger og fortæller. Hun har været medlem af redaktionen på den seneste udgave af sangbogen, og hun vil med afsæt i sangene fortælle om udvalgets overvejelser. Hun optræder i kirken sammen med Jesper Bylling (bas) og Rune Eyermann (trommer og klaver).

Morgensang hver onsdag

Hvis man gerne selv vil synge, er der i sommerugerne morgensang hver onsdag morgen i Ikast Kirke. Fra klokken ni og en halv time frem bliver der sunget salmer og sange, nye og gamle fra Højskolesangbogen, og organisten knytter nogle ord til hver sang. Præsten slutter morgensangen af med bøn og velsignelse, og der er mulighed for at drikke en kop kaffe bagefter. Morgensangen i Ikast Kirke kører fra 28. juni til 2. august.

Korsanger for en dag

Hvis man går i 3.-6. klasse og er glad for at synge, så står Ikast Kirke klar med et sommerferietilbud. Torsdag 13. juli klokken 15.30 kan man komme på besøg og prøve at synge i kor. De unge sangere kommer igennem nogle sjove sange med masser af gang i og lærer noget om sang, musik, bevægelse – og måske en lille smule om noder. Arrangementet er en del af kommunens Aktiv Sommer 2023-program. Det er gratis og åbent for alle børn. Man skal tilmelde sig på forhånd senest 5. juli. På Ikast Kirkes hjemmeside kan man læse mere om arrangementet og om tilmelding.