Sammenhængskraft bliver årets tema: Grundlovsfest ved Skallerund Sø

Ikast-Brande-kredsen, Herning-kredsen og den socialdemokratiske partiforening i Engesvang holder det traditionsrige grundlovsdags-arrangement 5. juni

Udgivet:02. juni 2023, 12.00

Læsetid:1 minut

Forhenværende byrådsmedlem Frank Heidemann holder her tale til et tidligere grundlovsmøde ved Skallerund Sø. Foto: Privatfoto

4 måneder siden

ENGESVANG - Vi har i rigtig mange år holdt et velbesøgt grundlovsarrangement i naturskønne omgivelser ved Skallerund Sø lige uden for Engesvang, og det gør vi igen i år.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra H.C. Jørgensen, socialdemokratisk byrådsmedlem i Ikast-Brande.

Han skriver, at konceptet for dagen bliver, som det plejer:

- I løbet af eftermiddagen er der tre talere. To socialdemokrater og en »upolitisk« taler. Deres taler knyttes derefter sammen med musik og fællessange.

Årets talere er folketingsmedlem Anne Paulin (S), Ikast-Brandes viceborgmester, Kasper Pauli (S), samt Lone Børlum, der er formand i FH Herning og Ikast-Brande.

Et polariseret samfund

H.C. Jørgensen skriver videre om arrangementet:

- Det specielle ved vores grundlovsarrangement er, at bestyrelsen udstikker et tema, som man gerne ser talen tager sit udgangspunkt i. Temaerne har været meget forskellige, lige fra »Verdensfred« til »Det gode liv« samt »Grundloven og miljøet«. Temaet i år er »Sammenhængskraft i samfundet«. Vi ser vores samfund bliver mere og mere polariseret, og set fra vores perspektiv er den største trussel mod vores velfærdsstat manglende sammenhængskraft og en manglende forståelse for, at vi alle er en del af et større fællesskab.

Talerne har også været meget forskellige i årenes løb - lige fra landskendte politikere som Thorvald Stauning, Poul Nyrup Rasmussen, Mogens Jensen og Svend Auken til lokale socialdemokrater som H.C. Jørgensen selv og Frank Heidemann.

Arrangementet begynder først på eftermiddagen.