Kirke laver igen fællesspisning for børnefamilier

Børnegudstjeneste med aktiviteter i Engesvang Kirke

12. september 2021, 04.39

FÆLLESSPISNING Nu genoptager Engesvang Kirke traditionen med at indbyde børnefamilier til familiegudstjeneste og efterfølgende fællesspisning. Det sker torsdag 16. september, fortæller sognepræst Cecilie Smith-Petersen.

- Vi glæder os sådan til igen at kunne indbyde til familiegudstjeneste og fællesspisning. Vi er så taknemmelige for, at det igen er muligt. Og tak bliver da også et gennemgående ord i den familiegudstjeneste. Vi skal nemlig have fokus på høst, og der handler det om at sige tak. Sige tak for det vi høster i haver og på marker i denne tid, siger sognepræsten.

Hun fortæller, at det bliver en kort gudstjeneste, der er specielt tilrettelagt for børn. Blandt andet vil der i gudstjenesten være en aktivitet, hvor små og store skal op at stå og gå, mens de gør nogle ting.

- Det skal være lidt en overraskelse for børnene hvilken aktivitet, men det bliver i hvert fald sådan, at de ikke skal regne med at skulle sidde stille i alle 25 minutter, som den korte gudstjeneste kommer til at vare, siger Cecilie Smith-Petersen.

Efter gudstjenesten bliver der mulighed for, at de børnefamilier, der tilmelder sig på forhånd, kan gå med i sognehuset og spise sammen.

- Det er jo ikke det store festmåltid, men det er mad, som børnene helt sikkert kan li’. Og når vi gør det på den her måde, så behøver familierne ikke at sidde og trippe for at komme hjem og lave mad. Vi har simpelthen nogle dejlige frivillige, der laver maden for dem. Og de tager også opvasken, siger sognepræsten.

Hun fortæller, at de voksne skal betale for at spise med, mens de yngre børn spiser med gratis, bare man på forhånd har tilmeldt sig til sognepræsten.